Spelförsäljning på fysiska skivor går mot en dyster framtid.

Traditionell spelförsäljning går en bister framtid till mötes. Enligt en rapport av den brittiska teknikbranschsajten PCR har digital försäljning och distribution ett massivt övertag – 2013 gjordes hela 92 procent av världens pc-spelsköp via digitala kanaler.

Med mindre än tio procent av marknaden är den fysiska spelförsäljningen således illa ute. Samtidigt ska man komma ihåg att mängden spel hos t.ex. Steam ökat markant de senaste åren, tack vare Greenlight och indievågen. De låga siffrorna för fysiska spel kan alltså åtminstone delvis förklaras med att mängden digitala spel ökat rejält.

För Sveriges och Nordens del är digital försäljning stark, enligt en rapport från #Dataspelsbranschen i våras. I rapporten framkom att den digitala försäljningen stod för 67 procent av den nordiska spelförsäljningen förra året.

Köper jag spel online så blir det via GOG.com eftersom det är DRM-fritt. Så man kan dela spelen med kompisarna. :) EDIT: Allt som oftast är de digitala utgåvorna på tok för dyra jämfört med de fysiska distributionerna. Något som är helt oförklarligt for... 26/08 Missledande artikel. Jag köper mina spel via fodral men från internet. Dvs inte i butik. Så kan tyvärr ej svara. 21/08 Nej då använder man ju kassetter ;) 20/08 Återkom när du har 100+ CD/DVD-spel om hur skön känsla det är att förvara dem, hålla koll på serialnycklar och fysiska skivor. Digitalt är självklart framtiden. Inte bara pga utrymmesskäl, bekvämlighetsskäl och säkerhetsskäl, utan även pga att det är... 20/08 Äldre spel? Ja... http://img0.joyreactor.com/pics/post/chess-cat-gif-1039754.gif 20/08 Spelar folk inte äldre spel, ni som aldrig använder skiva? ! 20/08 Använda nycklar, stulna nycklar som resulterat i bann från Steam eller att spelet raderats från Steam och dyl. g2play skickade tex en använd nyckel till mig när jag köpte Tomb Raider (2013) av dem.....Fick en ny efter lite mailing men iaf.. 19/08 Skynet tar över. 19/08 Greenmangaming bör man hålla sig ifrån, ända sedan de ändrade dollar till pund (hade i bristfall kunnat gå med på Euro) för Svenskar så förlorade jag all respekt för dem. Där finns mycket bättre alternativ, länkar ett kort urval nedan. Men personligen... 19/08 Att köpa ett spel fysiskt på pc har jag inte gjort sen cm 01/02, relativt otänkbart för mig nuförtiden. Konstigt nog känns det mer tillfredställande att äga ett fysiskt ex av ett konsolspel. Kan någon förklara det? 19/08
Skicka en rättelse