Att handla spel som digitala nedladdningar är ofta väldigt bekvämt, men inte helt utan vissa nackdelar. En grej som får motståndarna till download-marknaden att skaka på huvudet är det här med återbetalning av spel som inte fungerar, ångerrätt och annat som ibland kastas åt sidan när vi handlar online.

GOG har redan innan arbetat fram en policy som gör det möjligt för kunder att få sina pengar tillbaka om de ångrar sitt köp, förutsatt att produkten aldrig laddats hem. Om spelen inte fungerar, trots hjälp från support, så får man också pengarna tillbaka.

Igår meddelade GOG att de utökar tidsperioden till 30 dygn, som är en bra bit över en europeiska lagstiftningen på 14 dygn. Och så delar de ut en känga till den största konkurrenten Steam:

"You have 30 days, worldwide. Hitting "Buy" doesn't waive your rights."

#Valve kringgår den europeiska lagen genom att få kunderna att frånsäga sig sina rättigheter när de trycker på köp-knappen, samt genom att spelet laddas ned automatiskt efter köp.

Via PC Gamer.

Det var mest riktat mot att Steam enligt artikeln laddar ner spelet vare sig du vill eller inte. Håller med om att det är lite segt att dom "säger upp" lagstadgade rättigheter bara för att man köper dock. 30/03 Frågan är om man ens kan göra så som Steam gör. Ångerrätten är tvingande för att företag inte ska kunna göra så här. Det vore ju en ganska tandlös lag om alla telefonförsäljare kunde snabbt mumla att du avsäger dig ångerrätten eller att man, som Steam... 30/03 Jag älskar gog men har egentligen inga större problem med Valve heller, däremot kan jag tycka att man borde följa efter nu. Dags att rengöra litet i användaravtalet, Valve. Visst är det så. Man måste dessutom vara kunnig i ämnet för att verkligen förstå... 27/03 Det är rätt fult när stora företag kringgår lagstiftning genom att tvinga användaren till att avsäga sig sina rättigheter ifall de vill köpa produkten. Lite som när det kommer en uppdatering till PS3'an som man behöver för att använda den, och man kan... 27/03 Lite osäker på vad det har med saken att göra egentligen, 14 dagars ångerrätt ska gälla i hela EU. Jag tycker Steam gör fel i detta, riktigt illa egentligen fattar inte att ingen från EU har stämt dem ännu. Jag lyckades köpa ett spel som omöjligt kunde... 27/03 Nu menar jag spel som jag tycker är skit 27/03 Ja, det är inte ett BRA spel... halvkass actionspel som ser ut som en lätt efterbliven släkting till det mästerliga Dragon Age Origins. 27/03 Nu laddas ju bara spelen ner automatiskt om du faktiskt väljer det, annars är det bara att trycka "cancel". 27/03 Jag fick pengarna tillbaks när ett spel inte fungerade för mig. Deras support är bland den bästa jag handskats med, väldigt trevlig och kunnig personal. 27/03 Så Dragon Age: Inquisition är skit menar du då? 27/03
Skicka en rättelse