Skaparna av populära Retron 5-konsolen verkar vara på väg att tillfredsställa alla Gameboy-vurmares dröm.

Företaget Hyperkin har det senaste året fått mycket uppmärksamhet för sin retrokonsol Retron 5, en maskin som kan spela i princip alla klassiska konsolspel du kan tänka dig. Deras nästa projekt verkar dock bli en dröm för alla Gameboy-vurmare som vill bli nostalgiska på springande fot.

Via bildtjänsten Imgur la en av deras designers upp bilden du ser ovan och som du ser är den undre halvan av klassisk Gameboy-form men maskinen lånar din smartphone som skärm. Huruvida detta blir verklighet återstår att se men visst blir man lite sugen på Tetris.

HD versionen är så klart snyggare, men skillnaden är mycket mindre än man tror. Det som gör mest skillnad mellan FFX till PS2 och HD versionen är faktiskt just AA. Texturerna och dylikt gör också enorm skillnad så klart, men det syns mer vid närmre koll... 01/04 Har den något mot HD versionen då? 01/04 Minns du hur snyggt man tyckte Final Fantasy 10 var när det precis släpptes? Så snyggt är det fortfarande om du skruvar upp grafiken (speciellt AA) i emulatorn. Just PS2-emulatorerna har kommit en enorm väg. 01/04 Damn. Måste ge det en ärlig chans då. Fortfarande fast i tiden då det inte riktigt gick att spela sådana spel på datorn. 01/04 PCSX2 fungerar mycket bättre än riktiga varan för mig. Minns du hur kantutjämning var ett koncept så abstrakt att ingen kände till vad det innebar på PS2-eran? Well, med en emulator kan du artificiellt höja grafiken EXTREMT mycket, mest av allt i just... 01/04 Är PS2 emulatorn verkligen bra? 01/04 Absolut. PS2 föredrar jag till exempel att spela på en emulator med än äkta varan nuförtiden, men ingenting kan klå en äkta SNES tex. 01/04 Emulatorer är kanon, men det är inte riktigt samma sak som den äkta varan dock ;) 01/04 Ironin är att en riktig gammal hederlig GameBoy har typ 10 gånger längre batteritid än dagens smartphones... 31/03 Tacka gudarna för emulatorer. Oavsett vilken gammal konsoll det gäller så är emulatorn ett bra alternativ. Till exempel har jag haft en grej för att spela gamla PS2-rollspel på sistone, men eftersom min PS2a ligger gömd i en källare någonstans och jag... 31/03
Skicka en rättelse