Vår Mordor-bördige nyhetsnestor @Mattias Frost gav oss i lördags tips om att Erik Roystan Ross återskapat första banan från #Super Mario 64 i Unity. Denna version var spelbar direkt i webläsaren och helt gratis för alla med internetuppkoppling att ta del av. #Nintendo blev inte jätteglada.

Det Kyoto-baserade spelhusets advokater såg snabbt till att den spelbara versionen plockades ner från hemsidan och Ross har nu ersatt spelet med notifieringen från Nintendo. Bli dock inte allt för ledsen, spelet finns fortfarande att ladda ner via Erik Roystan Ross blogg.

Du jobbar säkert också på copyswede och myglar med andras pengar som du inte har laglig rätt till. Det skulle inte förvåna mig. 29/06 Illa. Nintendo skjuter sig själva i foten. 01/04 Ganska givet. Nintendos affärsidè de senaste 15 åren har ju varit att ge ut gamla spel i nya versioner (och ta samma pris som för nya spel). Självklart accepterar de inte att någon släpper en hd-version av Mario 64 gratis. Den kommer säkert till WiiU... 01/04 Det var ju tråkigt. Bäst att Kleptoman gör allt han kan för att Warcraft 3 fan remaken tas ur bruk med. Förstår verkligen inte glglädjen i att fått M64 fan projektet nertaget taget. Varken han tjänade pengar eller Nintendo förlorade pengar vilket copyri... 01/04 Finns ju hur mycket icke officiella mario spel som "snor" ljud osv från tidigare mario spel tänker på alla dessa mario spel i 2d som man kan ladda hem ska nintendo börja jaga dessa också tycker ni och stänga ner ? Nej detta är bajsnödigt beteende av nin... 01/04 Om jag höll i trådarna hos Nintendo hade jag också stängt ner projektet endast för att det såg så fruktansvärt dåligt ut. 01/04 Eller så var det helt enkelt så att det började som tex en kul grej, och så slutade det med att han gjorde första banan. (första banan, inte hela förbaskade spelet). Det blir som ett fanskapat demo, typ. På ett skitgammalt spel. Du kanske skulle läsa... 01/04 Dessa som klagade och rapporterade ogillar nog moddar :p 01/04 Läs min andra post. Att kopiera något som någon annan skapat för att själv få publicitet är omoraliskt och visst är det stöld också, speciellt då han använde ljud och annat från Nintendo 64 versionen. Han kunde ha gjort ett originellt spel men då hade... 31/03 Inte alls konstigt om man förstår hur världen fungerar. 31/03
Skicka en rättelse