Påsken är högtiden då vi firar Jesus lidande, död och uppståndelse. Men kanske ännu viktigare är att vi målar och äter massor av ägg! Förra året passade vi därför på att lista spelvärldens bästa påskägg, och nu är det dags att kika närmare på varelserna som hackar sig ur dem; de ack så söta kycklingarna.

Förutom att vara bedårande utgör de också grundstommen i var bondes ekonomi, och de fungerar även utmärkt som riddjur. Men passa dig: i pressade situationer kan de bli riktigt farliga! Det och mer får vi lära oss när vi dyker ner bland spelvärldens bästa kycklingar och höns.

Hönorna från Fable
Tjuriga spelare kan ventilera vreden genom att sparka de stackars hönorna all världens väg. Fjäderfän har det inte lätt på Albions gator, men för den som tar sig till en särskild fabrik i #Fable III väntar ett möte med djur så glada att de brister ut i sång.

Billy Hatcher
Få skulle nog beskriva det gamla Gamecube-spelet #Billy Hatcher and the Giant Egg som en sann klassiker. Men plattformsäventyret från #Sonic Team hade ändå sin charm och här i Europa fick vi till och med en pc-version. Pojken i kycklingdräkten, ständigt släpandes på ett gigantiskt ägg, känns som en given protagonist att fördjupa bekantskapen med efter den stora påskmiddagen.

Cuccos från The Legend of Zelda
“Ondskefulla saker”, kommenterar chefredaktör Joakim Bennet när vi arbetade fram listan och kom fram till #The Legend of Zelda-spelen. De av er med sadistiska tendenser håller säkert med honom: om man spöar cuccos-djuren tillräckligt länge så anfaller de i flock, som en ursinnig tornado av fjädrar, klor och död.

Harvest Moon-kycklingarna
I #Harvest Moon-spelen gäller det att driva en framgångsrik bondgård samtidigt som man blir vän med invånarna i byn och hittar en partner att avla av sig med. För den som vill ha djur på gården (vem vill inte det?) så börjar allt med kycklingarna och hönsen. Tack vare äggen utgör de själva grundstommen i ekonomin – när man inte använder dem för att sumobrottas, förstås.

Chocobos från Final Fantasy
De flesta av Final Fantasy-spelen är fristående från varandra men har ändå vissa beröringspunkter. En av dessa är chocobo-djuren som återfinns i många av äventyren. Den vanligaste färgen är gul, vilket direkt för tankarna till kycklingar och påsk. Chocobos går bra att rida på och ha som husdjur, men allra helst vill vi bara nynna med i den sjukt svängiga chocobo-låten!

Hedersomnämnande:
Rubber chicken från #Monkey Island.

Glad Påsk!

Skicka en rättelse