Hur mycket ögongodis förlorar du genom att sänka kvalitén på till exempel skuggor, reflektioner och vatten?

Det råder ingen tvekan om att #Rockstar Games har gjort ett bra jobb med pc-versionen av #Grand Theft Auto V, även relativt gamla datorer kan köra spelet med behaglig bilduppdatering. Men hur Los Santos egentligen ut i de olika grafiska nivåerna, hur påverkas till exempel vattnet mellan inställningarna normal, high och very high?

En över tio minuter lång Youtube-video går igenom skillnaderna för olika grafiska inställningar såsom skuggor, reflektioner, skärpedjup samt skönt teknikporriga ord som tessellation.

Ingen som börjat gapa "PCmr" än, så det kommer ska du nog se 21/04 Det är väl också minnesmängden på grafikkorten som till slut begränsar en att köra i de mest extrema inställningarna. Hade nog också funkat med 2-3st 980/970 om de korten haft lite mer minne. Nu däremot verkar det typ bara vara gamla Titan 6gb eller Tit... 21/04 Jag pangar på med två st. 780Ti och får 60 fps på ULTRA, även med nvidias PCSS på, problemet med detta spelet är att 80% av spelet består utav landskap, så att ha GRÄS på Ultra (vilket även inkluderar träd) gör så att man får -30fps. Två TitanX låter... 20/04 Det brukar väl snarare vara pc master race som lever rövare i trådarna tillhörande konsollnyheterna? :P Vad säger detta om mognadsgraden? ;) 20/04 Kör windows på iMac 27" och har konstant 60 fps. 2550*1440 native. 20/04 Som jag skrev ovan är jag glad för er skull. :up: 20/04 Ovanligt tyst härinne bland konsollägarna nu när vi PC ägare fått den ultimata versionen med allt extra ögongodis. De brukar ju annars inte dra sig för att sticka ut hakan lite extra ;-). Mår de bra tror ni? 20/04 De har inte på någon MSAA eller Advanced Graphics Options så de visar inte hela sanningen. 2 Titan X klarar köra spelet i 4K Ultra och 4xMSAA men kommer ha svårt att komma upp i 60fps, alla andra kort kan ni glömma eftersom grafikminnet tar slut. Kolla... 20/04 Rullar på 50 fps stadigt med allt maxat på mina 770s som har ett par år på nacken. Dock bara i 1920 1080 20/04 Om de nu bara kunde göra nåt mer med denna grafik motorn. Den har sån stor potential. Önskar att fler utvecklare använde sig av den. Med tanke på skalan av spelvärlden så är spelet sjukt snyggt. Man har läst på olika ställen att spelet är inte "så" snyg... 20/04
Skicka en rättelse