Misslyckandet med spelet fläckade inte bara studions rykte - det grävde ett stort hål i grundarens plånbok.

Vi minns alla debaklet kring #Alien: Colonial Marines. Slutresultatet visade sig vara så långt ifrån vad som visades under de första demonstrationerna att spelare gick samman för att stämma #Sega och #Gearbox Software för förtal. Det blev också ett kommersiellt misslyckande. För att överhuvudtaget få igen utvecklingskostnaderna behövde man sälja tre miljoner exemplar, men skeppade bara 1,3. Det fick personliga konsekvenser för studiogrundaren och chefen Randy Pitchford.

Under en diskussion på Twitter avslöjar han hur det krävdes ytterligare investeringar för att göra klart spelet, vilka tog från hans personliga konto. Enligt Pitchford var det en summa på 85 miljoner kronor.

http://1.bp.blogspot.com/-O4rgjNlIWE8/U0NyoXfKJOI/AAAAAAAAF-o/q1Zgm4mi0Bo/s1600/images+(37).jpg 16/07 Nä. Spelet är helt ok. Grafiken i sig är mycket snygg. Men prestandan var ju helt åt skogen. Jag fick spelet med när jag köpte ett 980Ti och när spelet har problem att hålla sig till 30fps cappen i 1080p så är nåt fel ;) och vi ska inte behöva tolerera... 16/07 Så dåligt att man slutade sälja det på PC 16/07 DNF var riktigt kul om man sänkte sin hypeometer och bara tog det för ett spel utan förväntningar. Aliens CM var okej i coop men riktigt kort och skit trist i SP. 15/07 Men gick inte det här spelet i vinst? Vart tog det här bs snacket om hur den öppna marknaden har talat och DNF samt Alien Colonial Marins sålde bra? x'D Näe ingen direkt sympati från mig, om det här ens är sant dvs. +Visserligen Segas ansvar nu men fals... 15/07 Colonial Marines var inte ett riktigt mästerverk precis. Men CO-OP campaign var faktiskt rätt så kul :). 15/07 Så du menar att Batman Arkham Knight är dåligt? Isf är du inte frisk i huvudet 15/07 Visste det redan från första trailern eller innan. Är man skärpt så är man. Rebellions version har jag barat påbörjat men det har alltid haft en värderad plats högt upp i mitt steam bibliotek, jag är klarsynt också ska ni se. 15/07 Det finns alltså någon rättvisa i världen... Nu väntar vi bara på en ursäkt... 15/07 Det är väldigt synd det där. Det skadade ju Alien-varumärket, vilket gjorde att Alien Isolation sålde sämre. Det spelet förtjänar ju en bättre försäljning, för att det är det bästa Alien-spelet hittils. 15/07
Skicka en rättelse