Idag lanseras Windows 10 med pompa och ståt. Gratis uppgraderingar rullar ut i olika omgångar för de som kör Windows 7 och 8, men vill du hellre formatera om datorn och köra en ren installation kan du göra det med ISO-filer som Microsoft publicerat online.

Fungerande internetuppkoppling, lämplig lagringsenhet med minst 4 GB ledigt utrymme och en giltig licensnyckel krävs för att det ska fungera. För alla som hoppat på gratiståget innebär det att man först måste uppgradera via Windows Update. Därefter behövs inte någon nyckel för att göra en ren installation, så då går det att välja "skip" när installationsprogrammet frågar efter nyckel.

Via Sweclockers.

Ladda hem Windows 10-ISO från Microsoft

Är det någon som vet om det blir problem om man installerar på en annan hårddisk vid en ren installation från skiva eller USB? Tänkte uppgradera SSDn och få in win 10 på den nya disken. 30/07 Eller kanske inte.. http://venturebeat.com/2015/07/29/pirates-are-successfully-upgrading-to-windows-10-for-free/ 30/07 Skumt - det måste vara en bug. Den gjorde inte så för mig. :( 29/07 Naturligtvis inte. Operativsystemet är ju inte gratis i sig, men det är gratis att UPPDATERA för de som HAR en LEGITIM version av Windows 7 eller 8. Edit. Fast det är klart, din fråga kanske gäller ifall din nuvarande version är en OEM, dvs en (oftast)... 29/07 Ladda hem Speccy, installera, starta, och voila där står din nyckel under operativsystem "fliken". OM du vill ha reda på den dvs. =) 29/07 ja här sitter jag och har laddat hem och klart på en usb sticka för att köra en fräsh installation av 10an, men jag måste fortfarande vänta på att det blir min tur att få ladda hem skiten igen och installera det över min windows 8,1 för få produkt nycke... 29/07 Du behöver inte nyckeln så länge ditt nuvarande OS är aktiverat. Du kör en upgrade via windows update till Win10, din datorID blir aktiverat hos MS och du kan sedan göra en formaterad installation (på samma dator) och aktiveringen sker då automatiskt. 29/07 "giltig licensnyckel" Ah ett stort problem för mig då, jag slarvade bort min nyckel för några år sedan. 29/07 Liten footnote: Med windows 8 valde jag att uppgradera och INTE ta bort något, alltså INTE clean install... ...Installationen tog bort ALLT ändå, och kraschade dessutom upprepade gånger under första veckorna. Utgå alltså ifrån att din dator utsätts för... 29/07 Kolla där, försöker samla allt nyttigt som finns: http://www.fz.se/forum/pc/den-stora-windows-10-traden-362748 29/07
Skicka en rättelse