"Ingenting undgår mig. Ingen undgår mig."

Ingen undgår skattmasen. Inte ens Geralt of Rivia, en annars ganska hårdför herre. I #The Witcher 3 finns ett antal exploits som kan ge Geralt stora summor pengar på kort tid. Men det kan straffa sig – ingen undkommer skattmasen, som sagt.

Det är Youtube-användaren WhatsMyGame som i nysläppta expansionen #The Witcher 3: Hearts of Stone fått besök av fogden efter att ha utnyttjat brister i spelet, skriver Kotaku. Den gode Geralt har t.ex. gjort avstickare till White Orchard och utnyttjat en exploit som ger massa snabba pengar genom att dräpa kor. Men, skattmasen vet, och snart står vår hjälte där och måste svara på en rad besvärande frågor om sin alltför tunga penningpung.

Erkänner Geralt gärningen väntar en tung straffbot. Men eftersom skattmasen är allt annat än påstridig räcker ett enkelt nekande för att Geralt ska glida ur knipan, och istället belönas med ett par XP-poäng för sin uppriktighet.

Okej, Geralt undgår skattmasen. Om han vill.

Är det inte mer immersion breaking att fuska utan att någon aldrig märker att man är en fuskis? Fuskar du i verkligheten att få en förmögenhet, då kan skattmasen komma och ifrågasätta vart din förmögenhet kommer ifrån, då kan du ljuga eller erkänna och... 18/10 Å andra sidan så är det inte så realistiskt att man skulle få samma pris för t.ex. kohudar hela tiden om man översvämmade marknaden med dom. Det är väl mer immersion breaking än att det finns en skattmas i en värld med ett hyfsat utvecklat statssystem. 17/10 Jag tycker att det är lite "breaking of the fourth wall", förstör lite av the immersion av spelet, Kanske bara jag som tycker så. 17/10 Skulle jag fuska så skulle jag bara skratta åt det och förneka, ganska kul skämt imo, den är ju faktiskt gjord lite med glimten i ögat. Blir någon förnärmad av ett oskyldigt skämt så lär dom väl innerst inne tycka att det är fel? Isf har dom ju faktiskt... 16/10 Jag kan bekräfta att det blir ett jävla liv på alla sossar och moraltantee om man gör det med biblioteketsböcker. Uppenbarligen sabbar de långa, tråkiga styckena om poesi böckerna så jag brukar förbättra dem med en sax. Sedan gillar jag inte hur svaga... 16/10 :D 16/10 hehe, moralpanik och kontrollbehov :D jojo...jag trodde i min villfarelse att det var speldesignern som avgjorde vad spelarna ska kunna göra i spelen. Men du kanske också spelar in nya versioner av filmer när du inte är nöjd med hur dom utspelar sig ell... 15/10 "Måste" avgör vad och en själv i sina singleplayer spel. Inte någon annan individ med kontrollbehov som inte kan tygla sin egna moralpanik över vad andra människor gör med sina liv. 15/10 Måste? Det är väl inte sant? Om det är en gamebreaking bug som gör att det inte går att ta sig vidare i spelet överhuvudtaget så kan det stämma. Men aldrig för att man "inte vill" eller "inte kan" som spelare. Det kan ha att göra med dålig design, men... 15/10 Herregud...vad är det för tråkmånsar som ska hålla på och käbbla om det här? Roligt inslag i spelet, och som sagt, du behöver inte betala om du inte vill så vad gör det för skada. Det är ingen på CDPR som säger att det är "fel" att fuska i ensamspel med... 15/10
Skicka en rättelse