Höjer Fallout 4-prestandan – men kraschar vissa andra spel.

#AMD har släppt en ny betaversion av grafikdrivrutinerna Catalyst, anpassade för fyra färska pc-storspel med #Fallout 4 i spetsen.

Drivrutinerna bär beteckningen 15.11.1 Beta och ska alltså ge bättre prestanda i Fallout 4, samt i #Star Wars: Battlefront (släpps på torsdag i Sverige, ute i Nordamerika i dag), #Assassin's Creed: Syndicate (släpps också på torsdag) och #Call of Duty: Black Ops 3.

Men innan du installerar dem bör du noga läsa igenom changeloggen, sektionen "Known Issues". Där hittas ett par problem, varav ett är att #Fallout 4 inte startar med de nya drivrutinerna om du kör Windows 7 eller Windows 8.1 och vissa grafikkort i 200- och 300-serierna.

Våra bänkgrannar #Sweclockers upptäckte det problemet, samt att inte heller #Bioshock: Infinite funkar under nämnda operativsystem. De har talat med AMD, som dock bara nämner Fallout 4-bekymret i changeloggen.

Sweclockers har jämfört prestandan i Fallout 4 mellan 15.11.1 Beta och föregångaren, 15.11 Beta, och resultatet pekar mot en liten förbättring.

Skicka en rättelse