Tävlingsregler avslöjar priset?

Nya, trovärdiga uppgifter om priset för HTC Vive Pre gör gällande att virtual reality-headsetet kan gå loss på i trakterna av 1 000 dollar.

Prisuppgiften dyker upp i en tävling arrangerad av sajten IGN, där vinnaren får ett exemplar av #HTC:s och #Valves vr-headset. I det finstilta står klart och tydligt att värdet för den färdiga butiksversionen uppskattas till 1 000 dollar (nära 8 600 kr). Om siffran stämmer kan vi sannolikt räkna med ett svenskt pris i trakterna av 10 000 kr.

Förra veckan ryktades det om att HTC Vive kan kosta dubbelt så mycket som Oculus Rift. Den senare blir din för ca 7 000 kr. Dagens antydan om ett pris på ca 10 000 kr för Vive känns därmed aningen mindre betungande.

För en Oculus Rift får du betala i trakterna av 7 000 kr, inklusive moms, frakt och andra tråkigheter.

Den 29 februari blir det möjligt att förhandsbeställa HTC Vive Pre. Då om inte innan vet vi hur mycket den kommer kosta dig.

7000 spänn? För dyrt och för vekt för att det ska vara värt priset. Väntar tills utvecklarna börjar närma sig något som liknar "fulldive", om det ens händer under min livstid det vill sägs. 18/01 Exakt. Man kan hoppas att VR kommer till butikerna så fort som möjligt. Vet att vissa handlare i storbritannien ska sälja Rift för samma pris som står för britterna på oculus.com, men utan den höga fraktavgiften. 10.000:- kanske är för högt för Vive för... 18/01 Du menar teknik. Inte teknologi. 18/01 Shit vilken Déjà vu jag får, som att jag har hört någon säga exakt så för nån vecka sen. ;) 18/01 Fy fan, det kostar typ lika mycket som min DJI Phantom 3 i så fall. Men har man råd med en sån så borde jag ha råd med en Vive till hösten. 18/01 När det kommer holodeck som i star trek kan jag börja bry mig om VR. 18/01 Tråkigt! Men inte oväntat :/ 18/01 "total estimated retail value of one thousand dollars ($1,000):" Detta känns mer som en uppskattning av skattemässiga skäl (vinstskatt?) som säkert kan inkludera en inbjudan till en annars otillgänglig mässa, snarare än en prisuppgift för konsumentversi... 18/01 för dyrt.. har inte ens en dator för dom pengarna :( 18/01 Kostar den nu 300 dollar mer så får man ju fan hoppas att det blir en bättre upplevelse :) Nja, ställer mig tveksam till att VR slår igenom på bred front under året. Dels är kostnaden extremt hög sen återstår det att se hur spelutbudet ser ut. PlayStati... 18/01
Skicka en rättelse