Det har tisslats, tasslats och spekulerats i vad rollspelskonnässörerna #Obsidians nästa skulle bli. I natt kom svaret: Obsidians nästa blir... ett rollspel!

#Tyranny är namnet, och det fortsätter den trevliga trenden med storväxta och genomarbetade singleplayer-rollspel (tänk #Pillars of Eternity). Vad vi har att göra med är ett fantasy-doftande pc-rollspel i en krigshärjad miljö, med twisten att den onda sidan redan vunnit.

De första Tyranny-bilderna skvallrar om klassisk rollspelskameravinkel.

Obsidian och #Paradox lovar en icke-linjär berättelse med högt omspelbarhetsvärde och där du får leva med konsekvenserna av de val du gör. Paradox-chefen Fredrik Wester säger att Tyranny blir ett stort kliv in i rpg-världen för det svenska företaget, och att man är nöjda med Obsidian som partner för det steget.

We’ve been involved with Tyranny from the ground up, and are proud to be working with the Obsidian team on the creation of this unique world. This will mark a bold step for Paradox into the RPG genre, and we can’t think of a better partner to have for the journey.

Tyranny utvecklas till Windows, Mac och Linux och man siktar på premiär i år. Längre ner har du en första teaser-trailer.

Det blev inte fredligt efter att ondskan hade vunnit.

Obsidian har titlar som #Star Wars: Knights of the Old Republic II, #Fallout: New Vegas,#Neverwinter Nights 2 och nämnda Pillars of Eternity på meritlistan. Det föder hopp om en potentiellt svinbra men buggig rpg-upplevelse. Var hamnar dina förväntningar på Tyranny?

ojojoj :) så här ska det vara. släpps till så många plattformar som möjligt :) plus annat bra. ni som gnäller måste ju ha attityd problem. finns fan inget att gnälla om det här släppet, ännu iaf. jag köper detta direkt :) Obsidian är duktiga på rollspel... 18/03 Jag kunde inte vara gladare än vad jag varit sedan isometriska crpg's hittat en marknad igen. Det var många mörka år utan i stort sett något spel, tack vara att de stora publiscisterna och investerarna såg genren som död. 17/03 CRPG kanske inte är din grej öht. Jag håller med dig lite om att Witcher var en aning överskattat men det är åndå en helt okej spelserie. 17/03 Mycket trevligt att det kommer till Linux också :D +1 på det. 17/03 Det är som sagt tredjeperson, inte första. Jag har även alla Witcher-spelen. Det första är urtråkigt, det andra också. Trean är något bättre, men efter att ha spelat 20 timmar känner jag mig inte det minsta sugen på att spela en minut till. Att alla hyl... 17/03 Trend och trend, Obisidan har ju alltid gjort isometriska rollspel. De försökte sig på tredjeperson i Alpha Protocol och levererade då en betydligt buggigare produkt än vanligt (och då är ju ändå Obsidians spel vanligtvis buggiga). De har också gjort... 17/03 The Witcher ? Det är tredjeperson men endå. Spelat 1an och 2an och båda var skitbra. Kommer ge mig i kasst med 3an när jag spelat ikapp backlogen på steam, men då det blivit röstat till 2015 års bästa spel på många siter tror jag att det är grymt det... 16/03 Det kanske är för att jag snart är 40 och spelade alla de gamla isometriska rollspelen när de var nya, men jag är sjukt trött på den här trenden. Jag förstår att det är billigare och lättare att göra spel så, men jag skulle vilja ha ett RIKTIGT bra förs... 16/03 Pillars of Eternity fick dock 9/10 av IGN (och bra betyg av alla större sidor). ;) 16/03 Bilderna säger mer än vad teasern gör, hoppas det blir bra! 16/03
Skicka en rättelse