Kan alla verkligen utveckla spel? Ja, med lite tid och rätt programvara. Faktum är att många alternativ är gratis att börja leka med. Ett alternativ som sticker ut lite i mängden är #Crytek och deras Cryengine V som avtäcktes idag.

#Crytek kräver inget i utbyte mot att du använder deras Cryengine V till dina spel – inte ens royalties. Det enda de vill är att du donerar en liten summa om du är nöjd. Av dessa pengar kan du låtar upp till 70 procent gå till Indie Development Fund, vars syfte är att stödja indieutvecklare.

Tack till LordVaakos för detta #nyhetstips!
Ja, intressant blir det hur det än blir :) Sen finns det ytterligare en faktor som skulle förändra allt, och inte bara inom programmering, om vi når singulariteten eller åtminstone mycket mer avancerade AI's än idag. Då kan man tänka sig att en AI skull... 27/03 Intressanta observationer, det är nog inte helt orimligt att en del av indiescenen grenar av åt det hållet där mindre och enklare spel utvecklas mer med kanske bara scriptspråk. (Debugga script och annat är dock ett stort aber imo, kanske händer det någ... 26/03 Klart att det är C++ som lockar. Möjligtvis att plattformen heter C+++ om 5 år. Att gå till högre nivåer (js/C#) innebär förenklingar och mindre kontroll. Frågan är om kompetens vinner över marknadens behov... 25/03 Motorerna blir kraftfullare, enklare att använda och smartare. Indiescenen växer. Många fler människor kommer att lära sig olika scriptspråk redan i grundskolan eftersom det kommer att behövas inom många andra yrken. Det kommer att fortsätta att driva... 24/03 Ja men du kanske kan ge lite mer substans till varför du tolkar att C++ inte lockar tills sig framtida spelutvecklare? Jag tror nämligen att du inte har så bra koll utanför din bubbla så du får ju gärna komma med något konkret. jag baserar min åsikt på... 24/03 Ja, jag kanske projicerar. Eller så tolkar jag den utveckling jag ser i branschen och tekniken och har, du vet, en åsikt om vart det är på väg... 24/03 "Tipstack till LordVaakos." Got your back since 2009 FZ. :) 23/03 Låter som du projicerar dig själv och dina behov på resten av världen. Varför skulle C++ inte locka till sig framtida spelutvecklare? Filformat är ju bara ett filformat, rätt trivial grej att konvertera i slutändan. Däremot så kanske deras filformat är... 23/03 Givetvis skapas det mycket skräp med Unity då den är den mest populära motorn. Ingen motor, inte ens Unreal, är i närheten av det användarantal som Unity har. Nästan vartenda spel du hittar på mobila enheter är gjort med Unity. Det finns många grymma... 23/03 Som tur är så är marknaden idag tillräckligt stor för alla smaker :) 23/03
Skicka en rättelse