När #Nintendo släpper nästa konsol, kodnamn NX, i mars 2017 kommer det finnas gott om spel, och det kommer vara målet även efter releasen. Det lovar företagets president Tatsumi Kimishima i samband med en frågestund med investerare om den nya konsolen.

Den gode presidenten frågas om han kan lova "a solid lineup of games", och svaret låter betryggande:

One of the reasons for choosing the launch timing that we did is so that the software lineup will be ready in time for the hardware launch. Not only at launch, but we also need to be able to continuously release titles after launch.

Den som tycker Nintendo ger upp Wii U för tidigt (den får bara drygt fyra år på marknaden som Nintendos flaggskeppskonsol) tröstas av följande löfte:

We are planning for this to be a platform that consumers can enjoy for a long time.

Nintendo har inga planer på att sälja konsolen med förlust, något som varit fallet för flera konsoler under deras första tid på marknaden (t.ex. PS3 och Xbox 360). Det kan tolkas som att det inte kommer sitta särskilt kraftig hårdvara i NX heller – både Wii och Wii U var hårdvarumässigt klena jämfört med samtida Xbox och Playstation. Tatsumi Kimishima säger att det spelar roll under utvecklingen av Nintendo NX.

Next, about how we are looking at cost, we are not thinking of launching the hardware at a loss. When Wii U was launched, the yen was very strong. I am assuming that situation will not repeat itself. Selling at a loss at launch would not support the business, so we are keeping that mind in developing NX.

Ingen vet i nuläget något konkret om vilken sorts konsol Nintendo NX kommer bli, inte mer än antydningar från Nintendo om "ett helt nytt koncept". Spekulationerna har avhandlat molnbaserat spelande, en kombination av stationärt och mobilt spelande, en satsning i linje med smartphone-spelande, med mera.

Det är ännu inte känt när Nintendo tänker presentera NX. Däremot står det klart att det inte blir på E3-mässan i juni – den ägnar företaget helhjärtat åt #The Legend of Zelda, som släpps både till NX och Wii U under nästa år.

Vad hoppas du Nintendo hittar på?

Utan att äga konsolen själv, skulle jag säga att Super Mario Maker är det bästa spelet till Wii U. Har gett många roliga timmar på Twitch. :) 04/05 Wii U är nog enda konsollen jag varit riktigt besviken över att jag lagt pengar på. 1 nytt halvdant 3d-mariospel, ny Super Mario Kart, ny Zeld... ja just ja, den kommer i en bättre version till nästa konsol. Konsollens bästa spel var nog gamla hederliga... 04/05 ...Som förr i tiden menar du? ;) 03/05 Ja, det kommer till båda. Förmodligen är NX en av anledningarna till att dom sköt upp releasen igen. 03/05 som jag förstått det så släpps det till båda? 03/05 Fast man känner ju inget jättesug efter en ytterligare ps4/xbone-variant som kan köra samma spel som pc fast med lägre upplösning och sämre framerate. Hade de släppt ett metroidspel på WiiU hade jag nog köpt en, nu blev det aldrig något annat mario kart... 03/05 Lite sent ute för att spå något som redan är bekräftat, men du hade rätt i alla fall. http://www.theverge.com/2016/4/27/11516430/zelda-wii-u-delay-nx-version 03/05 Om den är starkare än/lika stark som Xbone och PS4 så har de ju en stor konkurrensfördel. Då kan de erbjuda både tredjepartsspel och förstapartsspel. Just nu har de bara det senare. Jag hade nog kunnat köpa Wii U om det även fanns tredjepartsspel till... 03/05 Jag kommer ju inte hänga på låset till affären direkt som jag gjorde med U. Är nog det köp jag ångrat mest de senaste åren.....ja, att jag inte väntade på bättre pris och fler spel på marknaden innan köp alltså. 03/05 Spådomsförsök: Nya Zelda-spelet flyttas till NX 03/05
Skicka en rättelse