Tencent köper fem procent av aktierna inför börsnoteringen.

För en månad sedan blev det officiellt att #Paradox Interactive vill listas på Nasdaq. Som en del av börjsnoteringen lät man anställda och fans köpa aktier i företaget men man kommer också få en ny stor investerare, den kinesiska onlinejätten Tencent. De har tecknat sig för fem procent av aktierna, vilket motsvarar cirka 175 miljoner kr.

Företaget är idag ledande inom sociala nätverk i Kina och driver också en rad speltjänster i landet, däribland Call of Duty Online, Fifa Online och den lokaliserade versionen av League of Legends. Steven Ma, chef över Tencets speldivision skrev följande i pressmeddelandet.

– I det att Kinas spelmarknad utvecklas, tror vi spelare kommer flytta sig mot allt mer sofistikerade och komplexa genrer, som grand strategy och simuleringsspel. Jag har tillbringat många timmar med Hearts of Iron 2 och tror att våra omfattande sociala resurser kan hjälpa Paradox bygga upp lojala supporterbaser i Kina.

Fredrik Wester, majoritetsägare i Paradox Interactive och VD, kommenterade köpet med följande meningar.

– Tencent kontaktade oss som stora supporters av våra grand strategy-spel med ett genuint intresse av Paradox och vår kommande resa. Det har alltid varit mycket viktigt för oss att varje partner som vi tar ombord kan bidra på ett unikt och attraktivt sätt till Paradox och har ett långsiktigt engagemang i bolaget. Tencent passar verkligen in på denna beskrivning med deras nätverk och kunskap om en marknad där vi än så länge inte befinner oss och vi tror att Tencent kommer att kunna bidra med ett stort värde till Paradox både i närtid och på lång sikt.

Tencent äger sedan tidigare #Riot Games, studion bakom League of Legends, samt en del av #Epic Games.

Skicka en rättelse