Som en sen demo.

Helt utan förvarning meddelade #Bandai Namco nyss att man släppt en avskalad gratisversion av #Project Cars på Steam. Namnet är #Project Cars: Pagani Edition och föga överraskande ger den möjlighet att ratta bilar av ett visst italienskt märke.

Gratisversionen innehåller Pagani-bilarna Huayra, Huayra BC, Zonda Cinque, Zonda R och Zonda Revolucion. På banfronten får du känna på Nürburgring (en combo av tävlingssträckningen och Nordslingan), Monza GP och Azure Coast, och två spelformer står till buds. Spelet funkar med de båda VR-lösningarna Vive och Rift, och även med vanlig skärm.

En Steam-baserad konkurrent till Forza 6: Apex, om man så vill. Bra eller dåligt? Spelet ligger som sagt på Steam nu, så det är bara att hämta.

Systemkraven:

[ul]
[li]OS: Windows Vista, Windows 7 with latest Service Packs, or later[/li]

[li]Processor: 2.66 GHz Intel Core 2 Quad Q8400, 3.0 GHz AMD Phenom II X4 940[/li]

[li]Memory: 4 GB RAM[/li]

[li]Graphics: nVidia GTX 260, ATI Radeon HD 5770[/li]

[li]DirectX: Version 9.0[/li]

[li]Network: Broadband Internet connection[/li]

[li]Storage: 25 GB available space[/li]

[li]Sound Card: DirectX compatible sound card[/li]

[li]Additional Notes: For racing wheel support check: http://www.projectcarsgame.com/beyond-reality.html

[/li]
[/ul]

På absolut lägsta flyter det, men då ser allt ut som bajs så det är inte hållbart. Lekt runt lite med Chaperone Switcher och man börjar väl se var vägen går och inte runt 1.4 multiplier, men då har flytet dött >.< Det skumma är att spelet hoppar från... 29/10 Ja, ligger alltid kring 90, märker inga dippar som får det att hacka, givetvis utan reprojection. Funkar det inte ens med lägsta inställningarna för dig? Prova det och jobba dig uppåt. 29/10 AC är betydligt mer förlåtande än PCars. Ta Nordschleife t ex som är betydligt mer utmanande i PCars. Jag har båda och jag spelar båda och till 95% så tycker jag att de är väldigt lika varandra. Dock verkar AC vara lite mer 50/50 vad det gäller ex curbs... 29/10 Definiera "helt okej", har du stängt av reprojection i din Vive och får du då 80+ FPS eller vad menar du? :) Min dyker ofta ned till 45 FPS och utan reprojection är kräkfaktorn total. 29/10 Låter inte rätt, jag har sämre kort och sämre processor och det flyter helt okej på låga inställningar. 29/10 Betydligt bättre? Nja, så stor skillnad är det då inte med Vive i alla fall. 29/10 Försökte få det att flyta vettigt i VR med Gigabytes värstingvariant på 1080 kortet, 16GB RAM och en i7 5829k klockad till 4Ghz, men icke. Får inte stadiga 90 fps hur jag än gör. Proppen som är flaskhals eller bara brutalt dåligt optimerat spel? 28/10 Jag gillar project CARS starkt. Även om det inte är lika "hardcore sim-racing" som te.x Assetto. Många bra banor att köra och hyfsad AI och fin blandning på bilar, även om vissa känns betydligt bättre att köra än andra. VR stödet är helt ok fast betydli... 28/10 Synd att force feedbacken är så pass mycket sämre än t.ex Assetto Corsa eller Raceroom (min favvo). Man känner ju inte ens curbsen. 28/10 Fixat. 28/10
Skicka en rättelse