Windows 10-spelet inte kompatibel med övriga versioner

Det har framkommit att nya #Call of Duty: Infinite Warfare kommer att spärra av möjligheter för onlinespel mellan utvalda versioner av spelet till PC. Användare som hämtat spelet från Windows Store kommer alltså inte kunna spela online med kompisar som exempelvis köpt spelet på #Steam.

Användaren benny_a på spelforumet Neogaf hänvisar till Activisions egna supportsajt som bekräftar läget, men varför Activision väljer att dela upp användarbasen på det här sättet framgår inte. Oundvikligen är det ett beslut som kan komma att skrämma bort potentiella kunder från Windows Store.

Vidare bekräftar Activision att begränsningen även kommer att gälla för den upphottade versionen av #Call of Duty 4: Modern Warfare. Är detta något som kommer att påverka ditt val av plattform?

windows store har sina buggar men vilken tjänst har inte det. Jag Var bland dom första som började köra steam här på fz och hörde inget annat än gnäll idag är det defacto standard som man mäter andra liknande tjänster emot. Om steam inte hade varit bätt... 06/11 Att erbjuda rabatt är väl det enda sättet att lura några stackare att köpa detta via Windows Store? :D Rent generellt verkar spel som släpps på Windows Store hålla högre priser än övriga PC-marknader. 06/11 Ja det gör jag och läste du igenom ditt inlägg innan du lade upp det :) Det är samma sak. 06/11 Förstår du vad killen i videon pratar om? Skill gap som han pratar om är att spelet är anpassat så att nybörjare får det lättare att spela mot bra spelare och få kills. Inte att det per automatik gör så att du som ny spelare har 50% chans att vinna mot... 05/11 Du har fortfarande inte sett klippet eller läst vad jag skriver. Det är just det COD är, ett simpelt spel som ger nybörjare verktygen och möjligheterna att stå upp och dominera mot eliten. Det är ett lotterispel med andra ord jämfört med andra spel som... 05/11 För att Xbox Live-funktioner ska fungera krävs teredo, men att koppla upp sig mot Steam skulle inte kräva det. Vidare så skulle inte en teredo-ip hindra att du kopplar mot andra som inte kör det, den skulle bara synas som ipv6, inget konstigt alls, så... 05/11 Spelet är billigare i WinStore. 479 kr kontra 60€ på Steam. Och Xbox Live kan definitivt konkurrera med Steam som plattform. 05/11 Att det är Activision som klantat sig i detta fall stämmer säkert. Ska man konkurrera med till exempel Steam så måste man på något sätt erbjuda en bättre eller billigare produkt - något som Windows Store hittills misslyckats fullständigt med. Den enda... 05/11 Vad jag vet så kräver win10store-köpta spel att man har en Teredo address(tex forza horizon 3 kräver detta, annars kan du fet-glömma att lira online med vänner) så jag skulle kunna tänka mig att winstore-versionen av cod också använder sig utav Teredo... 05/11 CSGO har sålt ca 14 miljoner. Black Ops 3 har sålt 35 miljoner. Vad du tror eller tycker är irrelevant för det kan inte förändra fakta. 05/11
Skicka en rättelse