Indiespelet #Alwa's Awakening har varit under utveckling ett tag nu och har fått det att vattnas i retroälskarnas munnar. Nu har gänget bakom spelet meddelat att det snart är dags för hela världen att få möjligheten att uppleva lite 8-bits-nostalgi.

Det känns helt underbart! Vi har jobbat med detta i nästan två år, dessutom bara på fritiden. Det har blivit många kvällar och nätter då vi i teamet suttit och gjort olika saker till spelet.

Den 2 februari får du chansen att guida Zoe genom den magiska världen Alwa där hon ska rensa den från ondskefull magi. Något som, i sann retroanda, är lättare sagt än gjort. Angående grafiken är det inte konstigt att NES varit en förebild – delar ur studion är veteraner från Retrospelsmässan-gänget.

Om spelet erbjuder mer än vacker pixelgrafik återstår att se, men Robert Kreese, som är mannen bakom musiken i #Alwa's Awakening, har sina förväntningar klara.

Vi hoppas att folk ska gilla spelet! Det är lite nervöst att se vad som kommer skrivas i recensioner framöver, har de som skriver om spelet samma smak som oss?

Den nya trailern kan du spana in nedan, där får du se prov på både grafik och musik.

Skicka en rättelse