Så ska en trollslipsten dras.

Efter att en före detta EA-anställd angett att den var ansvarig för de kritiseade ansiksanimationerna i #Mass Effect: Andromeda (något Bioware senare dementerade) fick hon mängder med hatiska meddelanden, många med en ton av sexuellt våld. Detta fick Naughty Dog-anställde Alexandria Neonakis att reagera. Först genom att attackera tillbaka men senare med att skänka pengar till en organisation som ordnar sommarläger och andra tillställningar för tjejer som är intresserade av spelskapande.

Det dröjde inte länge innan hon fick medhåll från andra i branschen, bland annat från den namnkunniga kollegan Niel Druckmann som i sin tweet skrev "jag ser fram emot att en av dessa tjejer ersätter mig". Man kan kort konstatera att detta är ett betydligt bättre sätt att kontra troll än långa infekterade diskussioner, uppdelade i 140 tecken.

Troll är en jävla plåga! Sexistiska kommentarer som att hon använde sig av sexuella tjänster för att få jobb, hora, bitch, cunt är vanliga ord jag sett när jag googlade runt lite snabbt. Saken är den att det bara är så enormt kontraproduktivt och ger... 22/03 Började en utbildning som Technical Artist i spel förra året och då var det ungefär 10 tjejer av 57 antagna. 22/03 1 tjej av 25-30st på det Datorspelsutvecklings-program jag började 2006. Vet inte hur det ser ut nu, kan mycket väl ha blivit lite bättre. Men tror initiativ som det här lägret är ett utmärkt sätt att få förändringen att gå snabbare. 22/03 Vi var 130 killar på Datateknik och 4 tjejer när jag började 2005 (tror det är lite bättre nu kanske). Det har inte med våra gener att göra. 22/03 http://s2.quickmeme.com/img/05/05de7cea80a94c30191e0da30a62df4571ba1ec419f44e11a3fefd44ca50daf2.jpg 22/03 Eftersom du pratar om detta i sina beståndsdelar, på ett smått abstrakt vis, måste jag påpeka att det är helt och hållet logiskt. I alla sammanhang, vare sig vi pratar om kön eller något helt annat, där man vill förändra en del fokuserar man på just del... 22/03 Problemet med argumentet "jämställdhet=inkludering av män!" är att det förutsätter att spelplanen är likställd från början, vilket den inte alltid är. I spelbranchen t.ex. är det väl känt att kvinnor har svårare att dels få jobb, men även befodringar/in... 22/03 Är det inte bättre att läsa studier om mekanismerna istället för att utgå från exempel från sin egen livserfarenhet? Jag finner oftast att mina slutsatser blir svaga när jag bygger dom på sånt som jag själv har upplevt utan att titta vidare på andra käl... 22/03 Ju fler som gör spel desto bättre 22/03 Och att då stå o skrika om exkludering är inte kontraproduktivt? Har jobbat med yngre och äldre barn, detta är extremt fördomsfullt och helt enkelt inte sant i de flesta fall. I de flesta fall är kön den minsta faktorn som påverkar i dynamiken mellan... 22/03
Skicka en rättelse