"Vi hade inget val" säger Pete Hines.

Förra veckan rapporterade vi om att Bethesda återigen skickat ett bestämt brev till en utvecklare då namnet på deras spel innehöll ord som de varumärkesskyddat. Det hände för 5-6 år sedan när Mojang annonserade sitt spel Scrolls och nu med danska indietiteln Prey for the Gods. Många ser detta som en David mot Goliat-kamp men saken är lite mer komplicerad.

När Pete Hines bemötte kritiken kring detta på Twitter menade han att de inte hade något val.
De amerikanska varumärkesskyddslagarna är skrivna så att du måste bestrida potentiella intrång, annars riskerar du att bli av med ditt varumärke. Pete Hines menar också att deras "cease and desist"-brev inte var deras första kontakt med den danska studion.

Det Shadow of the Colossus-inspirerade spelet, som finansierats via Kickstarter, heter nu Praey for the Gods men behöver inte ändra sin grafiska profil. Där används en kvinna i böneställning istället för ett "E".

Är det nån som vet om det endast finns Shotgun, Pistol, Q-beam, Wrench, Stungun och Huntress Boltcaster? Lite tråkigt isåfall.. Hade verkligen velat haft nån form av automatspruta.. 10/05 Jag är Engelsman, inte någon "explorer" från förrförra århundradet med medlånat språk. Det tillhör mig. Vi är Engelska. Tänker att ordet (of) tillhör oss Storbritannien, så använd inte detta Bethesda, då ni härrhör från äggplantor, som det brukligen utt... 09/05 Advokaterna gör säkerligen helt rätt enligt alla sina protokoll. Tycker fortfarande att resultatet av systemet är fullkomligt larvigt då vi nu är har ett spel som heter Praey of The Gods istället för Prey of The Gods, och på något sätt är de nu uppenbar... 09/05 Fantastisk gratisreklam för "Prey of the Gods" iaf. Tack för Tips Bethesda! 08/05 Nej, Z/B måste inte alls stämma varenda en som använder "deras" ord i speltitlar. De kan låta en del slippa undan utan att Z/B förlorar varumärket eller möjligheten att stämma andra. Hur stor andel som de kan se genom fingrarna på är lite luddigt men... 08/05 Bethesda och deras arme av advokater försöker mobba ut mindre utvecklare. Vad hände med Prey 2 t.ex? Riktigt lovande spel som Bethesda var utgivare för. Men när Human Head Studios inte ville bli uppköpta började Bethesda neka utbetalningar tills spelet... 08/05 Påminner mig om varumärkes ordet React från ifjol. 08/05 Nej, Zenimax/Bethesda vill kunna stoppa folk från att använda ord som Z/B själva trademarkat, och det kan dom endast göra i framtiden om dom gör det nu också. Dvs: Z/B är arslen nu för att kunna vara arslen i framtiden, de är rädda för att inte kunna... 08/05 @Cane: Inte en chans, snacka om naivt, vart vill du börja ? Vapen, stämningar, sjukvård, företag/arbetsvillkor, skolor/universitet, religion ? Finns hur mycket som helst som man blir mörkrädd för. Nog för att vi alltid har utrymme för stora förbättringa... 08/05 Tror att Bethesda hade förlorat om det gått till domstol, namnen är väldigt olika... 08/05
Skicka en rättelse