Överbefolkat hos Jason.

I 37 år har seriemördaren Jason Vorhees slaktat ungdomar på film, i spel och på andra ställen. Och i fredags var det dags igen: spelet Friday the 13th lanserades efter ett par månader med synnerligen blodiga trailers. Men det blev en särdeles stökig premiär för den hederlige gamle knivviftaren.

Till att börja med har det stundtals varit problem att alls kunna spela. Överbelastade servrar har ställt till problem på samtliga plattformar (pc, Xbox One, PS4), och FZ:s recensent hade i går stora problem att komma in och spela. Det här beror enligt utvecklarna på att antalet spelare är långt fler än kalkylerat – 75 000 de första 20 minuterna, mot förväntade 30 000. Andra problem: folk har fått ogiltiga cd-nycklar, level-systemet buggar, XP-siffrorna registreras inte, en databas med spelarinfo har pajat på grund av det höga trycket, gameplay-relaterade buggar, krascher, med mera.

Utvecklarna tar upp och förklarar bekymren, bland annat på Facebook- och Kickstarter-sidan.

Friday the 13th handlar om assymmetriskt multiplayer, där en en handfull spelare axlar rollen som blivande mordoffer och en spelar herr Hockeymask med några närmast övernaturliga förmågor. Metacritic listar tre recensioner, och betygen ligger på 8,5/10, 6,8/10 och 3/5.

FZ:s recension av Friday the 13th läser du senare i veckan.

Skicka en rättelse