Har inga planer på virtual reality på kort sikt.

Nyligen verkade det som om det fanns källkod i Switch som hintade om VR. Snicksnack, menar Nintendos amerikanske ständigt starke man: Reggie Fils-Aimé. För Variety slår han fast att virtual reality inte är något som finns i Nintendos planer, åtminstone inte i en nära framtid.

Problemet med VR är att det inte finns så många upplevelser som verkligen är roliga.

Han skräder inte direkt med orden, men Fils-Aimé tillägger att det ändå kan vara något de överväger i framtiden. Chanserna att de satsar på augmented reality (förstärkt verklighet) är större då de redan har erfarenhet av AR på 3DS. Men Mario i VR? Finns i sjön.

Nintendo väljer alltså "vänta och se"-strategin med VR. På 90-talet var det annat ljud i skällan då de satsade stort på den historiska floppen och VR-experimentet Virtual Boy.

His body is not reggie? 11/09 Switch KAN inte köra VR, så varför en fråga han? Vad han tycker är ju irrelevant. Klart han gör en downplay i det läget. Fråga de som testat rätt spel istället. Resident Evil får vuxna män att skrika rakt ut och pissa på sig. DET är roligt! :) 10/09 Switch har ingen kamera så inte världens bästa gissning :) 10/09 @delli: Håller med, de få "stortitlar" som precis kommit ut visar på vilken enorm potential som finns. Lone Echo är exempelvis ett väldigt bra spel och något jag kan rekommendera om man vill uppleva VR på riktigt. Med gen2 kommer genombrottet, om priset... 10/09 Hänt mycket inom VR sen de kom första gången så att kalla dagens för alpha känns lite wierd <.< som å tillverka en bil å sen ha de lite off i några år å tillverka en ny och kalla den för alpha/nytt när de redan funnits en gång. 10/09 har bara testat psvr hos en kompis, och måste säga... ganska meh! kul grej men inte så mycket mer än gimmick grej. kändes bättre att spela utan dem. lite som 3D bio. kollar hellre i 2D för det är mindre irriterande. ser lite dubbelt både i vr och 3d bio... 10/09 Personligen väntar jag på generation 2 både av hårdvara och "spel". På PC är det enda spelet jag är det minsta intresserad av Elite Dangerous i VR. Gillar min PSVR dock. Helt ok för det priset, men spelen är ju väldigt basic, korta eller "riktiga" spel... 10/09 Ser ut som om omröstningen är omformulerad. Synd att jag röstade "Nej" då jag tycker att Reggie hade fel för VR är kul. Dock håller jag med om titelbristen och att hårdvaran måste bli smidigare tillsammans med ett lägre pris. 10/09 VR i sin helhet ligger långt ner i alpha stadium som när 4K var för 4 år sedan, när ens det hade börjats tas på allvar. Och nu idag som flera tv, bildskärmar och konsoler tar del utav 2017. 10/09 Förstår hur ni menar men det är nog lugnt att anta att hurvida VR är roligt eller inte som är frågan man svarar på.e 10/09
Skicka en rättelse