Sedan Nintendo lanserade Switch i början av mars har tio miljoner enheter sålts, rapporterar företaget självt via Twitter. Det är en makalös start för vilken konsolförsäljning men särskilt efter floppen med Wii U.

Samtidigt bör man kanske inte vara så förvånad. Aldrig någonsin har en spelmaskin fått två exklusiva titlar under sitt första levnadsår som båda tävlar om priset som årets spel. Zelda: Breath of the Wild var det stora dragplåstret vid lanseringen, Splatoon 2 och Mario Kart 8 Deluxe höll ångan uppe under sommaren och lagom till julhandeln släpptes Super Mario Odyssey.

Analytiker spår nu att Switch kommer bli en lika stor försäljningssuccé som Nintendo Wii som kom att sälja över 100 miljoner exemplar under sin livstid.

Så tänkte jag med. Trodde aldrig jag skulle spela i bärbart läge. Men nu spelar jag faktiskt mer bärbart än dockat. Dock bara i hemmet. Kommer ihåg när jag körde Zelda i början och blev lite trött. Hmm man kan ju ta med det till sängen och fortsätta en... 13/12 Sorry om jag lät lite sur och grining. Jag uppdaterade min text några ggr i efterhand. Svar på detta: "Mer sålda konsoler ger mig chansen att lira fler spel i soffan när sambon kollar på tv." Jepp man kan ju hoppas och tro så, men om vi tittar på Wii... 13/12 @veckans: Jag spelar portabelt typ 40% av tiden. När tvn är upptagen kan jag fortfarande spela i soffan. Sedan kommer den användas på lite längre resor. Känner dock inte behovet att spela på bussen eller tunnelbanan direkt. 13/12 @xverminator: Det var mycket jag i texten. Själv tycker jag helt tvärtom om vi ska gå på personliga åsikter. Mer sålda konsoler ger mig chansen att lira fler spel i soffan när sambon kollar på tv. 13/12 Jaha, men då är det väl dags att sluta producera konsolen, i sann Nintendo-anda? 13/12 Jag tappar förtroende för fz när ni kör copy och paste på Nintendos egna "pressmeddelanden". Hur vore det om ni gjorde en egen anamys än bara spär på antalet sålda masiner och samtidigt säger Wii U var en flopp? Hade Zelda endast släppts för Wii U hade... 13/12 Jag har den ofta med på resande fot och spelar på tåget. Har dock aldrig sett någon annan spelat. Men det är inte ofta jag ser någon spela 3DS eller Vita heller dock händer det ibland. Är diggar dock bärbart spelande. 13/12 Konsollförsäljningen mättas av i början av året efter julhandeln, vilken superanalys! Michael Pachter se upp! 13/12 Xenoblade 2 om du gillar RPG, framför allt JRPG. Fire Emblem Warriors om du gillar hack 'n slash RPG. Mario + Rabbids: Kingdom Battle om du gillar turbaserade strategispel spel som XCOM. Splatoon 2 om du gillar tredjepersonsshooters Snipperclips om du... 12/12 lol hörlurarna som är inkopplade på bilden. Bara bra om man gillar sitta 20 cm från skärmen 12/12
Skicka en rättelse