När jag och Jocke började prata om en uppesittarkväll i samband med publiceringen av Årets Spel 2017 föddes ganska snabbt en idé om att kombinera detta med någon form av välgörenhet. Valet föll ganska så naturligt på Barncancerfonden då vi själva är föräldrar.

Som alltid när man testar något nytt fanns det en nervositet inför hur det skulle tas emot och om det överhuvudtaget skulle bli någon summa att tala om. Det började snackas om olika mål och sturskt klämde jag ur mig att om vi når den för oss då astronomiska summan 10 000 kr skulle jag raka av mig skägget. Fyra timmar senare fanns det dubbla i vår bössa hos Barncancerfonden och vi kunde inte tro våra ögon.

Under kvällen kokade vi ihop ett par andra delmål. Vid 16 000 kr skulle jag återvända till Resident Evil 7 i VR och nådde vi 20 000 kr skulle jag sjunga Portal-sången "Still Alive" i nästa Fräcka fredag. Så, klockan 14:00 idag tar jag fram trimmer och rakhyvel för att köra mina kinder babysläta och sången hör du fredagen den 5 januari. Spelandet ska vi spika datum för men det blir någon gång i januari.

Om du vill bidra i efterhand kommer båda våra bössor att vara öppna över nyårshelgen och senare idag kommer vi även att köra en auktion på Tradera med riktigt snygga kalendrar.