I veckan går teknikmässan CES av stapeln i Las Vegas, och Nvidia tjuvstartar med att presentera gamingskärmar i tv-storlek med ungefär alla specifikationer den kräsna spelaren kräver.

Namnet är BFGD, men även om det vrålar gaminghistoria (eller vad säger ni gamla Id Software-rävar?) så ska det utläsas Big Format Gaming Display. Det är 65 tum stora skärmar som målar upp den visuella prakten i 4K-upplösning och 120 Hz. De har också G-Sync, HDR 1 000 nit i peak brightness och en inbyggd Nvidia Shield låter dig kolla på streamad video via t.ex. Netflix och Youtube. De ska också ha input-fördröjning i klass med marknadens bästa gamingskärmar till pc, lovar Nvidia.

Skärmarna görs i samarbete med Acer, Asus och HP, och de lanseras senare i år. Det är inte känt om de släpps i Sverige. Hur mycket de kommer kosta är inte heller känt i nuläget , men en sak är säker – de blir inte gratis.

FZ:s redaktionsgrannar Sweclockers och 99 är på plats på CES i Las Vegas. Följ deras CES-rapportering – Sweclockers.com och 99.se.