I dag släpptes Escape From Tarkov: Unheard Edition, en ny och fullmatad betaversion av den taktiska multiplayers-shootern.

Den är proppfull med innehåll, och bland det mest intressanta är PvE-läge med bestående progression. I praktiken ett singleplayer-läge om man så vill. Den har också ett offline-läge, du slipper karaktärs-wipes, tillgång till testservrar, unika vapen, mer lagringsutrymme, med mera.

En grej som redan börjat diskuteras är att du får tillgång till alla kommande dlc; det utlovades även i den förra storversionen (Edge of Darkness Edition), men eftersom den togs bort för några månader sen måste man nu alltså betala igen för att få dessa.

En annan grej med potential att röra upp känslor är priset: Unheard Edition kostar 250 euro, nästan 3 000 kronor, om du köper den som fullversion. Det är före skatt, så priset lär landa omkring 3 300 kr.

Priset för att uppgradera från Edge of Darkness-versionen är enligt FZ-forumiterna cirka 1 400 kr efter skatt. Övriga uppgraderingspriser framgår inte på köpsidan. (Tack till er som tipsat!)