I dag börjar Overwatch League, en synnerligen ambitiös e-sportsliga som sträcker sig över flera kontinenter och med saftiga priser och bonusar till deltagarlagen. En icke obetydlig del av dessa pengar kommer från Twitch, som enligt uppgift betalat minst 90 miljoner dollar (ca 737 miljoner kr) för rättigheterna att streama de två första säsongerna. Det uppger källor till Sports Business Daily.

Twitch sänder varje match från hela den här säsongen, men man har inte ensamrätt; MLG.tv ska visa hälften av grundspelet som pågår januari-juni, uppger siten, men majoriteten av tittarna väntas kolla genom Twitch.

Turneringen kan ses via Twitch, MLG.com, MLG-appen på Ios och Android, via overwatchleague.com och via Blizzards Overwatch League-app.

Ligan börjar klockan 1 i natt svensk tid (startschema här). Upplägget påminner om det i t.ex. fotboll och hockey: tolv lag möts regelbundet i gruppspel (Regular Season) mellan januari och juni, varpå de bästa lagen spelar slutspel (Post Season) till finalhelgen den 26-28 juli, då vinnaren utses. Prispotten är på 3,5 miljoner dollar, men alla spelare har en fast grundlön. Det finns ungefär tio svenska deltagare i de olika lagen, som alla har namn efter storstäder i världen.