Att Gabe Newell har barn visste vi sedan innan men inte att Gray, den äldsta sonen, följt sin fars fotspår in i spelbranschen. Han är medgrundaren till företaget Naetyr som just nu arbetar på sin första titel med projektnamnet Fury. Valve News Network har träffat honom och fick bland annat veta att Gray var inspirationen till slutbossen i Half-Life då det då unga Valve-gänget försökte tänka på det läskigaste de kunde komma på, det vill säga att bli föräldrar.

Gray pratar i intervjun om att han faktiskt inte lirar så många Valve-titlar ("kalla det överexponering") men Team Fortress 2 är ändå något som inspirerat honom. Likaså vissa mekaniker från Dota (grunts) som också återfinns i Titanfall. Han beskriver Valve som ett företag med snudd på oändliga resurser och väldigt smarta människor men att de blivit en "arbetsmaskin" och behöver börja ta fler risker och chanser.

Naetyrs första spel beskrivs som ett scifi-spel med fokus på multiplayer och möjligheter för communityt att själva bidra med innehåll. Du kan se ett gäng konceptbilder nedan.