Tidigare denna månad såg framtiden mörk ut för Steam Spy, en tjänst som redovisar statistik kring antalet sålda spel. På grund av en kommande inställning, driven av den kommande dataskyddsförordningen GDPR, skulle folks spelsamlingar gömmas per automatik.

Nu verkar det som att det inte var detta som slog ut Steam Spy. I ett blogginlägg går Steam Spys skaparen Sergey Galyonkin djupare in på vad som faktiskt påverkade hans insamlingsprogram, med slutsatsen att förändringarna inte alls hade med dataskyddsförordningen att göra.

Sergey Galyonkin kom därför på ett sätt att sparka igång Steam Spy igen och få det att "typ fungera." De flesta funktionerna från förr finns åter i mjukvaran, men fortfarande är det en hel del som inte fungerar som det ska.

I’m still rewriting the site to move to the new math model. Many features of the site are still unavailable, but most of them will be coming back.
For example, I’ve temporarily removed country stats. I wasn’t happy with them before, and now is a good chance to rework it into something more usable.

Det finns tyvärr inte heller något som talar för att GDPR inte skulle orsaka problem i framtiden. Men fram till dess kommer Steam Spy att fortsatt hållas vid liv, menar Sergey Galyonkin.