Steam Spy, en tjänst som redovisar statistik kring antalet sålda Steam-spel och annat, kommer sannolikt lägga ner, detta efter nya default-inställningar för Steam-användarnas spelsamlingar.

Valve har skruvat på reglagen för ett par integritetsinställningar, bland annat att användarnas spelsamlingar numera inte visas som default-inställning. Steam Spys datainsamling är beroende av detta, och eftersom det är högst osannolikt att en tillräckligt stor mängd användare manuellt kommer välja att visa sina spelbibliotek är framtiden mörk för Steam Spy, skriver upphovsmannen på Twitter.

Det argumenteras friskt både för och emot Valves beslut att skärpa till policyn för vad av användarnas köp som som visas default. Epics Tim Sweeney berömmer Valve och kallar ändringen "ett bra privacy policy-beslut" och att spelförsäljare inte ska göra kundernas köphistorik allmänt tillgänglig. Steam Spy-Twitterkontot ifrågasätter å andra sidan varför personlig information som namn visas default, medan spelbiblioteket döljs.