Ett år i amerikanskt fängelse blir nog lika kul som att attackera Lich King med en level 1-gnome.

Att spelservrar blir attackerade av missnöjda spelare är ingen nyhet men det är desto ovanligare att fallen hamnar i domstol. Calin Mateias, en rumänsk medborgare, fick dock sin dom i veckan - ett år i amerikanskt fängelse och 265 000 kr i böter.

Han blev utlämnad till USA förra året och förklarade sig skyldig till brottet i för tre månader sedan. Attackerna ska ha skett mellan februari och september 2010 och enkligt domen grundade de sig Mateias missnöje i konflikter med andra spelare. Bland annat fördelningen av loot och vilka som fått delta i raids.

Han ska också ha varit misstänkt för andra nätbrott, däribland för att ha försökt beställa datorer och hårdvåra från företaget Ingram Micro för över 88 miljoner kronor. Det åtalet lades dock ner när domen för DDoS-attacken klubbades.

Misstänker att datorerna för 88 miljoner han försökt lura sig till kan ha spelat in en roll. "Han ska också ha varit misstänkt för andra nätbrott, däribland för att ha försökt beställa datorer och hårdvåra från företaget Ingram Micro för över 88 miljone... 10/05 Fängelse känns lite överdrivet i fall som detta kan jag tycka. 09/05 För att vara extra tydlig: Ditt inlägg hade rykt oavsett, ser ingen som helst mening med att blanda in politik i detta ämne, även om det det hade beröringspunkter. Vill du diskutera detta ytterligare får du ta det via pm. 09/05 Men du skrev "trams". Vi får helt enkelt anta det var ett misstag, alla kan göra fel. Mitt inlägg handlade om DDoS-attacker (mot media) och var inom ramen för vad som kan anses on-topic i en tråd som tar upp DDoS-attacker. Attacker mot media och därmed... 09/05 Jag ansåg att ditt inlägg drog iväg diskussionen från ämnet, varför det och tillhörande svar raderades. 09/05 @Star Lord: grovt bedrägeri möjligen, näppeligen rån. 09/05 Knappast va. Fakta som är lätt att googla. Om ni inte vill ha politik eller regeringskritiska inlägg på forumet får ni lägga till det till reglerna. Trams är när man svarar te.x "foliehatt" (utan några verkliga argument till varför) eller "trams" - åter... 09/05 Tråd rensad på trams. 09/05 2010? Nästan lite långtjurigt. Kul att de valde straff för överbelastningen istället för rånförsöket på 88 mille. Nån på blizzard måste varit rejält butthurt haha 09/05 @Yabba: Dropping is fine. Just don't pick it up ;) 09/05
Skicka en rättelse