Allvarlig läcka kommenteras av spelets regissör.

Kingdom Hearts 3 släpps till allmänheten den 29 januari (25 januari i Japan), till Xbox One och Playstation 4. Så var det i alla fall tänkt. Men nu visar det sig att individer redan lagt vantarna på kopior av spelet, och att dessa redan börjats säljas vidare.
Det var ett twitterinlägg som först uppmärksammade den bredare spelarbasen på vad som hade hänt:

Diskussioner om inläggets äkthet uppstod genast, men när spelets regissör senare gick ut med följande kommentar, var frågetecknet borta. Kingdom Hearts 3 hade läckt, en och en halv månad före release.

I inlägget uppmanar Tetsuya Nomura spelare att inte dela läckt material, men sade även att de största händelserna inte finns i spelet ännu (day one-patch eller dlc?), och kan därför inte spoilas.

”The game's epilogue and secret movie, which are the biggest spoilers in this game, are planned to be released at a later date just in case, so they will not be shown before the game's release.”

Att spel läcker är ingen nyhet, men det är sällan det sker så långt innan spelets officiella releasedatum. De som inte vill ha sin upplevelse spoilad, uppmanas iakta försiktighet ute på nätet den närmaste tiden.

Nedan kan ni läsa hela uttalandet från Tetsuya Nomura.

Klicka för mer information

"We're aware that a small portion of Kingdom Hearts 3 has been circulating online before its official release. We are also aware as to how this has all happened. We're sorry to see this caused concern amongst our fans who are excited for the release.
The whole team has been working together since yesterday night (Japan time) to investigate what we can do to better this situation, but first we would like to ask that you do not share these videos.
The game's epilogue and secret movie, which are the biggest spoilers in this game, are planned to be released at a later date just in case, so they will not be shown before the game's release.
We want everyone to be able to equally experience the full game after its release, so we ask for your continued support on this matter.
We're also very grateful that our fans have been warning each other already about the spoilers. Thank you very much.
We're one month out from the release, Let's enjoy the game together when it releases on January 29, 2019.

- Director Tetsuya Nomura.

Öppningsfilmen till Kingdom Hearts III är magisk (also: Skrillex)
Kinesisk spelsajt censurerar Nalle Puh i Kingdom Hearts III-bilder
Ny trailer för Kingdom Hearts III
En Kingdom Hearts III-värld är lika stor som ett av de äldre spelen

Nej det är visserligen sant. Det enda som krävs är lite mer tålamod. Personligen så har jag absolut inget emot att kanske få vänta någon eller ett par dagar extra för att ladda ned ett spel. Men vissa klarar inte av det. 18/12 De flesta spel som inte är moderna går inte längre att köpa. Förra generationen och bakåt (spelar mycket äldre grejer också, 80- och 90-tal). Det är ju mest "first party"-spel och greatest hits som säljs i digitala versioner bakåtkompatibla idag på xbox... 18/12 Jag är en sådan som inte har fiber. Men som tur är så behöver man inte fiber för att ladda ner saker från nätet. 17/12 Det är fortfarande oerhört många som inte har någon stabil fiberanslutning, även om de skulle vilja. 17/12 Nja nu överdriver du lite. Laddar du ner spelen och behåller så är det ju inte så att du påverkas om deras onlineservice läggs ner. Du har ju redan spelen på hårddisken och det kan de inte ta ifrån dig. Låter mer som att du är intresserad av att ha en... 17/12 @Sillgam Nej det är ingen vidare upplevelse för en som jag. Jag vill ha en fysisk samling som jag äger på riktigt, inte nån digital leasingmodell. Blir jag less på spelsamlingen kan jag sälja den vidare i andra hand. Jag köper även en hel del spel jag... 17/12 @Nioreh: Är det inte bättre och mer framtidssäkert att köpa alla spel digitalt och spara dessa på (så många som krävs) hårddiskar? Bättre för miljön och tar mindre plats tänker jag. Samt att du kan ladda ner secret ending till kingdom hearts 3. hihi.... 17/12 Det är ytterst relevant. Utan day1 patch ska spelet endå gå att spela och hela spelet ska vara med. Men dom kan "fixa felet" med att skriva det på fodralet så fall att internetuppkoppling är ett måste. Som sagt, det finns många konsoler som står offline... 17/12 Då kan de lika gärna skita i att sälja spelet fysiskt. Jag har inget emot digitala spel, men köper jag en fysisk kopia förväntar jag mig att åtminstone hela spelet är med. Jag har tagit upp detta i många trådar tidigare, att jag och många andra samlar... 17/12 Försvarar det lika lite som dag ett patcher. Men det är den tid vi lever i så att sitta och snacka om spel som om det vore 20 år sedan känns inte relevant. Det känns lite som när folk klagar för att företag slutar stödja ett lastgammalt operativsystem. 17/12
Skicka en rättelse