13,5 miljoner har sett trailern på en vecka.

Mojang och Microsoft vill inte splittra communityt och därför finns inga planer på Minecraft 2. Men misströsta inte, för kanske kan nyligen utannonserade Hytale fylla de blockiga skorna?

Låter Hytale bekant tänker du säker på den stora Minecraft-servern Hypixel, och det är mycket riktigt Hypixel Studios som beslutat att pröva sina vingar med ett eget "Minecraft". Trailern ovan har redan setts 13,5 miljoner gånger och är urcharmig och väcker åtminstone min äventyrslusta.

Något releasedatum finns ännu inte och i en FAQ berättar utvecklarna bland annat att man lägger fokus på pc och Mac nu, men att man kommer att "utforska fler möjligheter" senare.

Tack till burkmopp för detta #nyhetstips!
Det är fortfarande under utveckling! Var inte alltför länge sedan jag såg en post på reddit om hur nån hade mailat skaparn och fått svar. 22/12 Jo efter ett tag är det väl enklast att bara göra ett eget spel som DayZ och PUBG. Har absolut inget emot detta men ville bara påpeka det uppenbara hur Minecrafts DNA är kärnan i detta spel 22/12 Förutom att det rent visuellt ser mycket bättre ut än Minecraft, är det helt klart det inbyggda modstödet som sålde mig på spelet. Om grundspelet håller måttet så kommer modstödet ge otaligt många fler timmar skoj. 22/12 Jag.har själv inte spelat minecraft på hypixel såmen mycket men ungarna gör/gjorde det. Det är väldigt mycket moddat så antagligen känner dom sig nu begränsad och vill göra ett eget spel. 22/12 @ELF: Du måste ändå hålla med om att spelet som helhet ser ut att vara 80% Minecraft. De har tagit Minecraft och sedan byggt vidare på det. Visst, jag håller med om att det ser bättre ut men det hade praktiskt taget kunnat vara någon sorts mod som snygg... 22/12 Vad som ser mest intressant ut enligt mig är mod stödet. Ifall dom tänker ge ut sådana mod verktyg med spelet som dom visar i trailern så räcker det bara med lite förståelse för programmerings språk för att modda spelet. T.ex. ska du göra ett eget mob... 22/12 Kan man ens göra ett Minecraft 2, jag menar i och med hur spelet är uppbyggt? 21/12 @grollo_92: När det ser bättre ut på alla fronter så skulle jag inte kalla det för en skamlös ripoff. 21/12 Nådigt skamlös ripoff av Minecraft men ser faktiskt ganska roligt ut. Som ett mycket RPG-igare och äventyrligare Minecraft. 21/12 Tänkte mer på Zelda när jag läste hytale 21/12
Skicka en rättelse