Ibland när jag får en timme över stirrar jag irriterat på mitt Steam-bibliotek med 300+ spel, suckar, och muttrar något i stil med att jag “inte har något att spela”. Om du, liksom jag, lider av beslutsångest, redan klarat av ditt julklappsspel, eller nyårslovat att testa lite annorlunda spel i år, eller bara gillar små tänkvärda indie-spel, då kanske Meditations kan vara något.

Omväxling förnöjer, heter det, och Rami Ismail, ena halvan av Vlambeer (som ligger bakom bland annat Nuclear Throne) har skapat ett indie-samarbete på det temat som sträcker sig över de kommande tolv månaderna. Meditations är ett litet program som varje dag ger dig ett gratis nytt (väldigt) litet spel att prova. Tänk dig WarioWare, fast under ett helt år, och med spel utvecklade på under 6 timmar. Spelen är bara tillgängliga under en enda dag, och ska enligt Ismail vara allt från underliga små pusselspel till utmanande plattformsspel:

Idag erbjöds till exempel något som verkade vara en liten andningsövning - ganska skönt för oss som haft ett stressigt avslut på året - och som var över på bara en minut. Imorgon väntar något helt nytt. Skaparna bakom varje mikro-spel är namngivna, så det är fullt möjligt att man hittar en intressant indie-utvecklare vars övriga projekt man kan följa, eller att man blir inspirerad att skapa något själv.

Alternativt att man testar ett spel i två minuter innan man (läs jag) bestämmer sig för att starta Overwatch igen...