Efter en tid av styvnackat "Nej" till crossplay från Sonys sida mjuknade man i höstas och tillät PS4-spelare att möta andra plattformar i Fortnite. Och nu ansluter Rocket League till gemenskapen.

Det är nu möjligt för PS4-spelare köra Rocket League med och mot folk på Steam, Xbox One och Switch. Det rör sig om en betaversion, och det är tillgängligt i casual, competitive och extra modes.

Crossplay-stödet är påslaget default, om inte hittar du det i inställningarna. Cross-platform parties, som låter dig skapa vängrupper oavsett plattform, kommer läggas till i årets första uppdatering. Inget releasedatum spikat än. Tills dess får du leta upp vänner manuellt från "Play", "Private Match" och sedan "Create" eller "Join Private Match".

Rocket League-folket har haft en crossplay-lösning mer eller mindre färdig i flera år, men kunde enligt egen utsago inte sjösätta den förrän alla inblandade parter var överens. Och efter att framgångarna för Fortnite i somras fick Sony att tänka om är det nu alltså verklighet här.