Mobilsatsningen väntar på grönt ljus från Blizzard.

Diablo Immortal blev ett av höstens mest omskrivna spel – och inte var det i positiva ordalag. Blizzard fick frän kritik och aktien störtdök. Ett mobilt Diablo stod inte på många önskelistor. Kanske släpps spelet förr än vi tror? MMO Culture rapporterar att Netease i princip färdigställt spelet, och att de väntar på grönt ljus av Blizzard. Utvecklaren berättade i en finansrapport:

With regards to the launch of Diablo Immortal, we will announce a market launch date simultaneously with Blizzard. But on our side, development is already fully prepared and invested. I definitively believe there is no issue from the side of development (with regards to a launch date).

Citatet är översatt från kinesiska, men budskapet är tydligt: Netease har gjort sitt. Nu väntar de på klartecken från Blizzard. Av era reaktioner att döma är Immortal dock inte ett Diablo ni väntar på. Blizzard har lugnat spelvärlden med att de är igång med "flertalet Diablo-projekt".

Det sägs att ett av dem är Diablo 4.

Tack till trickeh2k för detta #nyhetstips!
Skicka en rättelse
Många gaming mobiler kommer snart som asus rog phone 2, razer kontrar säkert, sen Nubia 3 och black shark 2. Så när allt lanserat så tror jag det är redo att släppas 21/09 Vill jag spela något sätter jag mig vid PC:n. Har inte spelat ett mobilspel sedan första Angry Birds för en hel del år sen och har absolut 0 intresse av att spela något på min mobil. 03/03 Hoppas *ingen* köper det. 03/03 Va la förmodligen nästan klart redan vid blizzcon , va la kanske några grejer till o skinna om kvar..... Hur fn tänkte dom med Netease som dev.... 02/03 Nä, det ju som att svära i kyrkan. Aldrig att jag sätter min fot i den staden.. ja, eller, det är ju rätt trevligt med deras zoo å så iochförsej. Å dessutom borde väl Borås vara det perfekta stället att nynna på den omgjorda versionen av "new York" av... 02/03 Är väl ett helt nytt spel, så då är det väl bara att undvika katakomber och skelett i allmänhet? 02/03 Men hur ska jag då kunna spela på jobbtoan? 02/03 @StrongBad: Fanboy'ism, diablo 1 och 2 var mästerverk, 3an är inte och förmodligen inte detta heller. 02/03 I Asien kmr det troligen att sälja lika bra som "ris" medan många i Västvärlden kommer att bojkotta det. Jag är nyfiken på hur rolig Catatombs blir i den kinesiska versionen med tanke på att det är olagligt enligt kinesisk lag att visa bilder på skelett... 02/03 ... så ser man fram emot Torchlight Frontiers mer än något I.P.-hållaren Blizzard Irvine via kinesiska Netease spottar ur sig. Torchlight-gänget består av många av de gamla utvecklarna. Där finns dessutom Matt Uelmen som gjorde den fantastiska, karaktär... 02/03