Det kan tyckas att VR-revolutionen gick i stå en aning, men under ytan jobbar små och stora företag vidare med vad som ska ta tekniken till nästa nivå.

På Stress Level Zero har man till exempel experimenterat med ett utvecklarversion av Valves VR-kontroll Knuckles, vars prototyp visades upp redan 2016.

Knuckles-kontrollerna känner av inte bara dina handrörelser med hjälp av sensorer på utsidan, utan även de individuella fingrarnas rörelser. De är spända till spelarens handleder och handryggar för att skapa illusionen av att man inte håller i någonting, förrän man faktiskt greppar ett föremål.

Detta öppnar såklart upp för helt nya sätt att interagera med virtuella världar, vilket alltså Stress Level Zero tagit fasta på i sítt kommande spel Boneworks. Spelet är ett “Experimental Physics VR Adventure” med en solid actionplatta att stå på. Enligt utvecklarna hanterar spelet hela din avatar som ett fysiskt föremål, som kan kollidera med andra föremål i spelvärlden. Vi på redaktionen är sugna på att testa hur allt det här fungerar, så håll utkik efter ett studiotest! Spelet ska släppas på Steam under året.