Sker dock långt ifrån Washington D.C.

Releasen av Massives The Division 2 är inte mer än åtta dagar bort, och Ubisoft bankar förstås på stora marknadsföringstrumman. När de utlovade en "riktig government shutdown" pudlade Ubi fortare än kvickt, och nu fortsätter man att blanda fiktion med realism.

I ett fejkat ("fake news"?) pressutskick bekräftar den mexikanska regeringen att man godkänt resurser för att bygga en mur mot USA. Man vill hindra flyktingarna och smittbärarna av viruset, som mer eller mindre förintat Washington D.C., att ta sig söderut. Om du inte legat under en sten de senaste åren är det uppenbart vilken verklig politisk följetong man inspireras av.

Hur pass stort utrymme den här muren får i spelet är oklart, då The Division 2 äger rum långt, långt därifrån, i just Washington D.C. Gustav har varit iväg två omgångar för att känna på spelet inför release och hans intryck läser du om här och här. Releasen sker fredag den 15 mars.

@Blessus: Jag vet faktiskt inte ens vilka vallöften han givit, men "muren" är ju t ex inte byggd, Mexiko har inte betalat för den och gillade inte att göra det heller. Jo, han lyckades väl förstöra "Obama-Care", vilken bedrift. Kanske lyckades han skapa... 11/03 Kan du ge mig en exempel han inte har gjort? Ut i från sin vallöften? Förutom muren? Jag har pratat mesta delen med Latinamerika som är förstående till muren. Många säger att det är via Mexico terrotister kan komma in genom för att det är så lätt att... 11/03 Eh, oklart vad du yrar om. Jag pratade om aktiebolag och publicitets potentiella påverkan på dessa. Media kan påverka, youtubekommentarer gör det inte. Det är fakta, inte en värdering. Diskussionen hade inget att göra med vems åsikt du, jag eller Kurt... 10/03 Med tanke på ditt förakt mot folket måste jag anta att du är en politiker. Medias åsikt spelar INTE någon roll. FOLKETS åsikt spelar roll. 10/03 Fortsätt snoka så kan du se hur Trump målar upp en orealistiskt svart bild av mexikanska (och alla andra för den delen) immigranter som såklart bidrar till den ogrundade rädslan och gör att fler tror att muren är en ren nödvändighet. Media är rätt bra... 09/03 Du inser att ditt egna argument helt och hållet bygger på just antaganden - antaganden om Ubisofts syften? Helt utan hänvisning till något annat än luften. Ironi när den är som finast. Lagom hycklande att hålla meningsmotståndaren till en högre standard... 08/03 Ju mer jag snokar på mur politiken ju mer förstår jag. Först trodde jag woot mår du bra? Men att det vill ha en mur är vad folket kräver atm. Man kan tycka att Trump är knass å det är ha med sina klumpiga inlägg å tal. Men han är faktiskt en av få presi... 08/03 Löjligt att blanda in politik hela tiden i underhållning. 08/03 Pinche gringos! 08/03 Bara att titta på kampanjen Gillette hade nyligen som exempel. Finns hur många företag som jobbar med idén att all publicitet är bra så länge responsen inte är 100% negativ. Anta inte heller vad jag gillar eller ogillar tack. Det är ett värdelöst sätt... 08/03
Skicka en rättelse