Hur dyr mobil har du?

Asus nya mobil Rog Phone II är på gång, och den siktar in sig på spelintresserade. Och eftersom gaming är en materialsport skryter den med muskulös hårdvara.

Det är en pjäs med 6,6 tum stor skärm som rullar i 120 Hz och har 1 ms responstid. Processorn, Snapdragon 855 Plus, flåsar på i nära 3 GHz och grafiken sköts av en Qualcomm Adreno 640. Ett batteri på 6 000 mAh ska få dig slippa konstant laddningsångest. Men kanske mest iögonfallande är mängden RAM – hela 12 GB. Som jämförelse är 8 GB RAM den vanligast förekommande mängden hos Steam-användarna.

Om du är sugen att lira Fortnite, Candy Crush, Wordfeud (eller vad du nu föredrar mobilt) på denna monstermobil kommer det kosta dig 9 990 kronor. Leveranserna börjar vecka 38 och den kan förbeställas nu.

Ja rätt grym telefon helt klart. Själv skulle jag nog aldrig lägga över 2000 kr på en telefon haha. 09/09 Det mest iögonfallande är väl för bövelen 120Hz-skärmen, inte mängden RAM?! Särskilt eftersom det inte ens är den första telefonen med 12GB. 08/09 Vem har sagt att alla ska göra "tunga saker"? Jag bemötte påståendet om att alla laptops skulle vara passé och utbytta inom två år vilket jag bedömer som extremt osannolikt. Förstår verkligen inte sista raden, det känns som att du känner dig personligt... 06/09 Du skriver att många antar att folk har samma preferenser globalt och att det är ett problem, men gör ett lika antagande själv. Alla gör inte tunga saker på sin dator. En telefon som kan dockas kan mycket väl ersätta en större laptop, kanske inte på din... 06/09 Instämmer i kören om att mobilspelande är skräp. Har försökt det vid ett antal tillfällen under det senaste årtiondet men tycker att det på det hela taget bara lämpar sig för "tetris". Alternativet, är naturligtvis att koppla in en massa externa tillbeh... 06/09 En Cat 41, skapligt pris ~4000:- och nästan oförstörbar. Tappat den i backen i snö, grus och lera massor av gånger från 3m, nästan krossat den med en skogsmaskin men bara en liten skada på skärmen/original skärmskyddet. Funderar på att köp en extra att... 06/09 Självklart kommer saker och ting ändras, men laptopen kommer inte fasas ut "inom några år" - snarare om nåt decennium fram. Det finns ju bärbara datorer som kombinerar läsplatta och bärbar dator, där du kan ta av skärmen. Vissa tekniksprång tar längre... 06/09 Billigare än iPhone så inte så farligt dyr ju :) Men håller med där, det finns inte många mobilspel som är värda att spela och ännu färre som behöver någon "super mobil". Hoppas det blir lite ändring på det nu när Apple släpper Arcade :) 05/09 så sant! 05/09 Brukar lira GBA/SNES spel på luren med en emulator. Mycket bättre utbud än det som finns på telefoner enligt mig :P 05/09
Skicka en rättelse