Djävlar vad kul det vore.

Blizzard har som mål att göra Diablo IV till ett crossplay-spel, så att spelare på alla plattformar kan köra tillsammas. Huruvida det blir av hänger på en del tekniska detaljer, men Blizzard har som mål att alla plattformar ska uppleva det fjärde mötet med helvetets representanter ihop. Beskedet ges till The Telegraph av Allen Adham, exekutiv producent för Diablo IV och en av Blizzards tre grundare.

We're very excited about cross-play. There are technical details and details to work through with the first parties, but it's our goal to get to cross-play.

Det är oklart hur lång tid utvecklarna har på sig att fixa crossplay-stödet – Diablo IV har ännu inget releasedatum, nämligen. Men klart är att det kommer dröja, och att det ska komma till pc, PS4 och Xbox One. PS5 och Xbox Scarlett har det däremot inte sagts något om än.

Skicka en rättelse
Håller med. Spelar på både PS4 och PC och där är det mer flyt och mer behagligt att spela på konsolen. Fast skulle vilja ha till xboxet också då kontrollen är skönare men känns inte värt o köpa det igen. Funkar ju inte att koppla på PC på ett vettigt... 07/11 Fast i d3 är ju pc versionen lätt den sämsta Så det lär nog inte vara något problem i d4 heller 07/11 Diablo 3 är på senare tid byggt för att kunna spelas på både konsol och PC. Det finns knappt några småpyssel eller micromanagement kvar i spelet som kräver att man stannar upp och tänker efter, bara för att göra spelet så konsolvänligt som möjligt. Jag... 06/11 Skönare håller jag med om, men inte mer precist. PC, med mus och tangentbord, kommer att dominera. Det handlar om små marginaler. 06/11 Varför skulle PC spelarna köra över konsolspelarna? Enligt mig så är konsolversionen av D3 bättre och skönare att lira än på PC. Det funkar nästan bättre med kontroll än med mus. Men har man inga skills så är det klart. 06/11 Precis det jag är rädd för. 06/11 Det betyder att de kommer att kompromissa om vad man ska göra sämre i PC versionen för att det ska fungera. De har bland annat lovat att ha PvP i Diablo 4 och där kommer PC spelare att köra över konsol spelarna om man inte handikappar PC spelarna. 06/11 Var du inte rätt gnällig själv nu? ;) Sen är det alltid roligt att generalisera #triggered #skrikerimicken 06/11 Håller med. Pc spelare kan va rätt gnälliga. 06/11 Tråkigt :/ 06/11