CD Projekt Red och författaren bakom The Witcher-böckerna, Andrzej Sapkowski, har inte varit de bästa av vänner i vakan av den stora succé som spelserien visade sig bli. Det hela grundas i att Sapkowski sägs ha valt en förhållandevis liten klumpsumma på ca 90,000 kronor (olika källor uppger summor på allt från 20,000 till 90,000 kronor) för att ge CD Projekt Red rätten att göra spel av The Witcher, istället för den andel av spelens intäkter som utvecklaren inledningsvis erbjöd honom. Sapkowski trodde helt enkelt aldrig att spelen skulle bli populära och ville säkerställa att han faktiskt fick något.

Resten är som bekant historia, och framförallt The Witcher 3 har blivit en gigantiskt framgång. Sapkowski & juridiskt Co tyckte dock att han förtjänade en större bit av kakan och krävde i slutet av 2018 därför en utbetalning på i runda slängar 140 miljoner kronor, och hävdade bland annat att rättigheterna endast gällde det första spelet. I februari kom de båda parterna överens om att Sapkowski skulle få en ytterligare betalning, men summan är okänd.

Men sagan tar inte slut där, för på CD Projekts officiella blogg har man meddelat att man under fredagen skrev under en överenskommelse som "vidare stärker deras relation" med Sapkowski.

We’ve always admired Mr. Andrzej Sapkowski’s works — a great inspiration for the team here at CD PROJEKT RED. I believe today marks a new stage in our continued relationship. – Adam Kicinski, VD för CD Projekt Red.

Överenskommelsen sägs slå fast och klargöra behoven hos och förväntningarna på båda parterna inför framtiden och etablerar även ett ramverk för kommande samarbeten mellan de båda. Överenskommelsen ska dessutom resultera i nya rättigheter för spelutvecklaren samt bekräfta deras rätt att använda varumärket för digitala spel, grafiska noveller, brädspel och "merchandise".