Epic game store-eran går mot sitt slut för rymdutforskarspelet.

The Outer wilds har varit pc-exklusivt för Epic game store och Windows store sedan releasen, men nu blir det ändring. Avtalet löper ut, och i juni kan även Steam-isolationister njuta av det som blev fjärde bästa spel på FZ:s Årets spel-lista, 2019.

Titeln, som inte ska förväxlas med Obsidians The Outer Worlds, är ett storydrivet rymdutforskaräventyr med en spännande tidsloopmekanik. Upptäck solsytemet på något som mest kan beskrivas som en interplanetär campingutflykt.

Mobius Digital fick ta emot en del kritik från crowdfunding-backers som blev besvikna över exkusiviteten, men dessa ska ha fått nycklar till både Epic game store och Steam.

Vill du friska upp minnet? Läs den här fina medlemsrecensionen!

The Outer Wilds finns även till PS4 och Xbox One.

Skicka en rättelse
Fast skillnaden är väl att de köper själva studion, så det faktiskt blir ett in-house spel. Epic bara köper monopol och beter sig som svin överlag. 25/03 Nej, utvecklare som har gått ut med att man ska släppa på steam och sen backar på det är och bör få en släng skit. Dock så är det ju fortfarande ett medvetet val utvecklaren gör. Det är ju inte så att Epic haft en pistol mot deras tinning (mer en säck... 25/03 Jo det verkar som betydligt sämre, så ingen skada skedd på det sättet heller. Testade spelet via gamepass som jag fick med nyburken. 25/03 Menar ni inte The Outer Worlds? :) EDIT: Nä, det är jag som är ute och cyklar. Varför gör man spel med så lika titlar? :D 25/03 Du missade ingenting. Jag VILLE tycka om Phoenix Point, men det är bara en sämre variant av XCOM, imo. Sämre story, ointressanta karaktärer, enormt dåligt skyddsystem (att ducka bakom skydd och skjuta är som att be om att spränga dig själv i bitar, efte... 25/03 Positivt att inte Wasteland 3 gick det ödet till mötes, men Microsoft hann väl före den gången. Var nästan på väg att stödja Phoenix Point härom året. Jävligt glad att det inte blev av. 25/03 Måhända, men det är ju ändå Epic som använder kickstarter och liknande för att mäta av intresset för olika titlar innan de bestämmer sig för att köpa in sig. Hade de inte gått all-in på exklusivitet så hade jag och många andra inte haft några problem... 25/03 Det känns lite som att utvecklaren bör bära något tyngre skuld än så. Känns inte helt rättvist att dumpa det hela på Epic? 25/03 Förstår irritationen när man crowdfundar ett spel, säger att det ska komma till en viss platform för att sedan sälja exklusivitet till Epic i ett år. Är det något som kommer att ta död på crowdfunding så är det nog Epic game store. 25/03