I en ny jobbannons hos Electronic Arts söker man en technical director till Bioware. Riktigt intressant blir det först i beskrivningen där det framgår att man kommer att bli...

...the most senior engineering lead on the next major title in one of BioWare’s most prestigious franchises.

Då är det i alla fall inte Anthem. (Förlåt.) Men skämt åsido får den där beskrivningen oss att tänka på två kandidater. Å ena sidan har vi fjärde Dragon Age, med taglinen "The Dread Wolf Rises". Trots att det avslöjades i december 2018 vet vi knappt något om det. Men det vore ju förstås märkligt om EA och Bioware inte nämnde serien vid namn – om det var Dragon Age, vill säga.

För det skulle ju också kunna vara nästa Mass Effect, som enligt ryktet ska vara "väldigt tidigt i utvecklingen". Efter besvikelsen Andromeda låg Bioware lågt med serien, men i takt med att såren läkt har optimismen börjat spira. Bioware är "definitivt inte färdiga med Mass Effect".

Om det är Mass Effect lär väntan bli lång. Bioware är i färd med att göra om Anthem, och nästa Dragon Age (med påstådda problem) släpps av allt att döma tidigast i april 2022.

Bring it on, 2024...ish.