Todd Howard tröstar inte, men är uppriktig.

Det har snart gått två år sedan The Elder Scrolls VI tillkännagavs, men den efterlängtade rpg-uppföljaren är fortfarande flera år bort.

Behesdas pr-skalle Pete Hines plockar ner eventuella förväntningar i ett svar på en Twitter-fråga om när vi kan vänta oss att höra något om The Elder Scrolls VI. Hines upprepar beskedet från i somras, att man först gör klart sci-fi-rollspelet Starfield. Och efter det klargör han att frågan ställs ett par år för tidigt.

Det gick 17 år mellan första spelet, The Elder Scrolls: Arena, och femman Skyrim. Håll tummarna för att del sex släpps innan 2028.

Skicka en rättelse
Perfekt! Då kommer barnen vara större så kanske man kan spela tillsammans med dom. Längtar ihjäl mig... helt klart den bästa spelserien och Bethesda har fortfarande mitt fulla förtroende. /fanboy off/ 12/05 Att dom använder en gammal motor har antagligen sina skäl? Eller är det en principsak, att när dom tog fram motorn så var det någon som sa att den kan vi ha i 25 år, om vi ändrar lite på några reglage? Annars är ju ekonomi ett stående skäl. Men personli... 12/05 Min uppskattning är att minst hälften av alla som pratar om "spelmotor"/"grafikmotor" har ingen koll på vad det egentligen är och dess innebörd för spelet som helhet. 11/05 Är mer peppad på Starfield än nytt från Fallout eller Elder Scrolls... Blir ju första gången sen Fallout 3 som Bethesda gör något helt nytt som sitt 'main-line'-spel... Dvs det huvudsakliga spelet deras huvudsakliga utvecklingsstudio jobbar på. Kul! Spä... 11/05 Om det är samma motor gör mig inget. Kommer skaffa det hur eller hur så länge det är single player. Men de behöver verkligen skriva om stora delar av motorn. Fullt stöd för 60 fps kom ju som först ett tag efter att Fallout 4 hade släppts. Så i och med... 11/05 Vi får kanske en Skyrim Remaster till nya generationens konsoler medan vi väntar? :p 11/05 17 år mellan första och senaste, och 9 år sedan senaste (snart). Ingen dålig ökning mellan spelen :p 11/05 Man kan hoppas att spelet blir designat runt en bättre motor än skiten dom använder nu. 11/05 16 times https://i.imgur.com/lqVxBW7.png 11/05 Det har man vetat länge att TesVI är ljusår bort, Starfield skall släppas först o främst. Sen måste dom uppdatera deras suveräna Creation Engine 25 gånger till innan Tes VI e på gång. 11/05