"Supernära", till och med.

När Epic Games premiärvisade Unreal Engine 5 gjorde de det varken på en kraftig pc eller Xbox Series X, utan med realtidsdemo på Playstation 5. Epics Tim Sweeney berättar för Venture Beat att det "supernära" samarbetet varit "huvudfokus" under lång tid för Epic, för lagring och "annat".

We've been working super-closely with Sony for quite a long time on the storage architecture and other elements. It's been our primary focus.

Sweeney har talat gott om nya Sony-konsolen tidigare i veckan, då han nämnde att lagringen i Playstation 5 ligger "långt före någon du kan köpa på pc". Det kanske är bra att någon talar om PS5:an för Sony själva är tysta just nu, medan Xbox Series X har synts och hörts ganska frekvent.

Det ryktas dock om att Sony i början eller mitten av juni kan vara redo för stor PS5-show. Om du istället vill jämföra Unreal Engine 5 med sina två föregångare gör vi detta just här. Smaklig spis.

Skicka en rättelse
Lider med din dyslexi. Eller så kanske jag ska bli lika tuff som dig när jag blir vuxen. 17/05 Sony har gjort en sak rätt och det är spelen, förhoppningsvis fortsätter dom med det. Det spelar ingen roll att xbox är kraftigare och har det där gamepass med gratis spel. Det är ändå bara skit i jämförelse med Sonys exklusiva titlar. 17/05 Alltså, jag lirar både Xbox och Playstation. Förra generationen var det 90% Xbox 360, denna generationen är det 90% PS4. Att säga att det är roligt med "lite medvind" för Sony i dagsläget, är ju bara trams i och med att PS4 är den näst bäst säljande kon... 17/05 Epic och Sony... Yay, jag kan knappt vänta på nästa Unreal Tournament, designat för gamepads, låst till 30fps... https://archive-media-1.nyafuu.org/vp/image/1573/03/1573035716887.png 16/05 Hög nivå... 16/05 Tim sweeney är ju känd för att ha pushat microsoft till att köra med 512mb istället för 256mb ram i 360'n. Epic är ett tillräckligt drivande företag för att påverka vilken väg hårdvaran utvecklas, både med konsoller och gputillverkare. 16/05 Jag håller nere mina förväntningar rejält, hoppas hellre på att bli glatt överraskad av Microsoft. 16/05 Par i exklusivitet! Undrade just om man skulle slå sina huvuden ihop med tanke på all promo som varit de senaste veckorna där man gått hand i hand. 16/05 Jo jag håller med. Det var för mycket snack om tv. Ja tekniken funka precis så som dem sa. Men det behöver man inte säga att och hur det funka om och om igen. Sedan kunde man ju tro på att Microsoft skulle ordna det med spel. Det gjorde ju Sony PS3 eran... 16/05 Nej men vadå, dom vet väl i princip allt om hårdvaran för att kunna utveckla mjukvaran på så bra sätt som möjligt. 16/05