Som skandinaver har vi kanske till mans mer kunskap om vikingatiden och vikingarna än vår omvärld, men det är ändå intressant att ta del av internationella historiker och deras syn på vad som format bilden av nordmännen. I en intervju på Ubisofts egen sajt berättar Thierry Noël, historiker och “inspirational content advisor” till Assassin’s Creed Valhalla-teamet, om hur forskning och historia påverkat innehållet i spelet.

Noël utvecklar bland annat hur termen “viking” (ett ord som först dök upp i fornengelska källor från 700-talet) betecknade en elitklass i de nordiska samhällena, och hur vikingarnas ankomst till de brittiska öarna var vältajmad - en mängd kungadömen och folk slogs inbördes vilket underlättade vikingarnas expansion och bosättning.

Noël talar även om de historiska beläggen för att vikingarna faktiskt var duktiga på “dual wielding”, vilket ju är ett inslag i Valhalla. Bland annat var man tidiga med att göra skölden till ett vapen i sig.

Läs mer borta hos Gamespot, och tipsa gärna varandra om litteratur eller populärkultur som kan ge mer kött på benen inför Valhalla-releasen senare i år.