Kempeflott!

När Ubisoft för en tid sedan uttalade sig om att Assassin's Creed: Valhalla inte skulle vara varken längre eller till ytan större än de senaste spelen var det ändå många som drog en lättnadens suck. Nu utmanas det uttalandet av Ubi själva, eller snarare producenten Julien Laferrière på Montreal-studion som ju har huvudansvaret för Valhalla, med stöttning av 15 andra kontor världen över.

I en intervju med en annan Julien (inte Julian) berättar Laferrière att Valhalla nog ändå är lite större än Odyssey, och att man för detta återskapat hela England och stora delar av Norge. Då ska man dock betona att det är extremt komprimerade versioner av dessa områden, där exempelvis Odysseys karta täckte ett område som i verkligheten är tusen gånger så stort. I verkligheten tar det helt enkelt inte 10 minuter att segla över den grekiska övärlden, trots att du kör i 45 knop.

Skicka en rättelse
Nu får du snart ha sköld igen i valhalla. :) 20/05 Gud jaa. Det var verkligen The Witcher 3 svaghet. Fantastiskt spel men combat var inte lika vass som AC Odyssey o framförallt AC Origins då man hade en sköld även som jag gillade. 20/05 Jo det kan jag hålla med om absolut. Men för mig har alltid storyn varit viktigast. Metal gear e min favvo-serie of all time. Gameplay-mässigt ligger den ju långt efter liknande spel. Gubben e stel osv. Men storyn är makalös. Så jag hoppas Sony kan köpa... 20/05 Håller du i alla fall inte med om att striderna är bättre i AC? 20/05 Jag har spelat igenom the Witcher 3 massor av gånger. Minnet e färskt. Det enda jag kan säga är att våra åsikter om detta kraftigt går isär. Jag respekterar din åsikt, men jag håller inte med alls. Jag tyckte origins var hyfsat underhållande, men mest... 20/05 Än alla AC var att ta i för det är så många. Jag jämförde det med dom två senaste eftersom dom är mest lik witcher 3, dvs rpg:n. Men jag tycker både AC Origins och Odyssey är bättre än witcher 3, kanske pga att witcher är ett så gammalt spel och dessa... 20/05 Eller hur. Tycker det fanns massor att hitta i Odyssey och Origins världar. 19/05 Helt ärligt, tycker du inte att det är mycket bättre än alla asscreed? Kvalitén på uppdragen å karaktärerna å röstskådespelarna å allt? För det är det som gör ubisofts världar så jävla tomma enligt mig. Skiter i hur många ikoner kartan har, när varenda... 19/05 Tycker att dessa komprimerade landytor får spelen att känns små - trots att de är enorma. Särskilt när de avbildar riktiga platser. Som i Odyssey, där känns det bara löjligt att kunna jogga från Aten till Sparta på 10 minuter. Skulle hellre se att man... 19/05 Ja, precis som alla andra spel i som någonsin har skapats. Inte sitter man och skapar en 1:1 värld. :P 19/05