Crucible är inte ens med på listan över de 100 mest spelade på Steam.

Antingen så är alla som törstar efter en ny multiplayerupplevelse redan torsk på Valorant eller så är Crucible, som mixar klassiskt multiplayerpangpang med moba-inslag, helt enkelt inte särskilt intressant. Trots en prislapp på noll spänn.

Det räcker med en snabb titt på Steamcharts för att konstatera att megaföretaget Amazons försök att ta en position i spelvärlden inte gått särskilt bra - för närvarande ligger Crucible på en inte så imponerande 183-plats vad det gäller de mest spelade titlarna på Valves plattform.

I samband med lanseringen nådde man beskedliga 10 600 spelare online samtidigt men kurvan började sjunka drastiskt redan efter några dagar. Det senaste dygnet har drygt 3 000 spelare tajmat sina inloggningar.

Skicka en rättelse
Kul med en ny spelare på plan! Vi får se hur det går! 09/06 Jag gav spelet ett försök häromdagen och kan inte säga annat att det va fan ingen höjdare. Orkade med nöd och näppe spela igenom tutorialbiten men redan där ledsna man, det kändes helt enkelt inte kul, rent ut sagt dåligt på nästan alla fronter. :-/ 01/06 Mjo, men det såg tyvärr inte lovande ut när jag såg gameplay för nån månad sen. Det var väl tanken att det skulle släppas nu i Augusti. Av gameplayet att döma känns det som att de behöver ett år till. 01/06 Håller med. Har för mig det ska komma ett swat liknande spel i höst som heter ready or not, det är väl det man får sätta sina förhoppningar till sen släpps ju red alert o c&c remaster snart:) 01/06 Vilket de redan har försökt göra. De har betalat stora streamers för att spela spelet live. Jag kikade på Lirik här om veckan/dagen, såg att han spelade Crucible. Såg tråkigt ut, samt att jag gillar inte att titta på sponsrade streams, så jag lämnade.... 31/05 Känns lite så. De kanske ger oetablerade programmerare en chans? Kanske till en bättre lön än andra? (förhoppning) 31/05 Ingen verkar ha hört ett smisk om detta spelet, mig inkluderad. Märkligt då de ekonomiska musklerna finns för att marknadsföra. Kanske doppar de bara tårna för att förstå processen innan deras riktiga satsning kommer? Skapade inte Amazon en gratis spelm... 31/05 Har bara testat en match men utifrån den så håller jag med dig helt. Ingen vidare känsla i vapnen, fula animationer på monstren, och allt annat du tar upp. Jag hade helt enkelt inte alls roligt, och det finns för många konkurrenter och för lite fritid... 30/05 Ka ju bero på att amazon i princip ville ha minus i skatt, tror det blev en liten del inkomst skatt av lönen gick tillbaka till amazon. Allt för att det skulle lägga sitt HQ i nån viss stad... Förövrigt är det ju konstigt att inte marknadsföra spelet.... 29/05 Angående Twitch-promo, håller med om att det är en risk på det sättet att man måste tajma det bra - WoW classic är ju ett exempel på ett lysande släpp och synergin med twitch - men det var ju organiskt och inte något oficiellt samarbete med Amazon eller... 29/05