"Åh, nej."

Bethesdas E3-show i fjol hade varken Starfield eller The Elder Scrolls VI, men vi hade åtminstone Commander Keen. En comeback av Id-serien från 90-talet hade i sig inte behövt innebära något dåligt, men nya Commander Keen var ett mobilspel och rev inte ner de största E3-applåderna.

Nu ser det ut som att Bethesda har dödat spelet. Twitter-profilen Nitomatta uppmärksammade det först, och mycket riktigt har Bethesda tvättat bort alla spår från sajter och sociala medier.

Chansen finns förstås att man tagit spelet tillbaka till ritbordet, och att vi inte sett det sista av Commander Keen. Andra källor har förstås bevarat spelet för eftervärlden, och ovan ser vi trailern vars estetik blev ifrågasatt. Undertill har vi gameplay från spelet som (kanske) aldrig blev.

Skicka en rättelse
Bry dig inte om avundsjuka Amiga-fanbiyz! :) CK är står på helt egna ben och är grymt lir, oavsett vilken plattform man dyrkar mest! 28/07 Jo det är helt sant en av anledningar jag hatar mobil spel men vuxna är också väldigt duktig och slänger onödigt stora summor på mobil spel. Tycker mikrotransaktioner borde förbjudas helt utan det ska vara vanlig spel kosntad eller dlc kostnas om det... 03/07 Är ju därför dom riktar sig mot barn för dom har inget kritiskt tänkande borde vara hårdare regelverk när det gäller spel riktade mot barn. Borde vara en 16-18+ åldersgräns på alla mikrotransaktioner oavsett spel. 03/07 Trailern var ju bra om man tänker sig att den främst riktar sig till barn (som lustigt nog aldrig hört talas om Commander Keen) men gameplayvideon så ju vansinnigt tråkig ut. Orkade bara kolla några sekunder här och där men vad fan var grejen med kort... 02/07 Jag har också spelat 1-6 och står för vad jag skrev 02/07 Eh nej? Var ju grymma plattformsspel, fortfarande kul ö köra till och med! För övrigt så var det nog lika bra att den nya versionen las ner, fånig grafik och endast för telefoner. Hade varit kul med en riktigt uppföljare dock! 02/07 Bra plattformare för att vara på pc. Skrattretande dåligt för oss som satt med Amiga på den tiden. :) 02/07 Keen var och är fantastiskt kul. Spelat 1-6 och dreams, både som liten och vuxen. De är ju bland de mest underbara plattformsspelen någonsin. Btw, tur att de dödade Mobilspelet. Sällan blivit så besviken på en trailer. 02/07 Commander keen har aldrig varit bra, imponerande techdemo när PC inte kunde göra någonting, och okej musik, men det var föråldrat redan när det släpptes. 02/07 Fan va bra jag hoppas dom skäms som fan över det hatar när spel företag tycker hej låt oss göra en ny uppföljare till ett älskad spel men enbart på MOBIL jävlar. Dungon keeper,Breath of fire 6 med fler. Spel företag idag är så penga kåta dom gör allt... 02/07