Blue Byte påpekar att kvalitet måste vara prioritet.

The Settlers-rebotten har vi känt till sedan 2018, men stegen till ett faktiskt släpp verkar vara många och små. Sedan förra året har vi trott att vi äntligen skulle få agera nybyggare i höst, men nu visar det sig att så troligen inte blir fallet. Utvecklaren Blue Byte har nämligen släppt på den tråkiga nyheten att man senarelägger släppet på obestämd tid.

I ett uttalande på sin webbplats tackar man alla fans för deras feedback, kommentarer och intresse för spelet, vare sig det rör sig om ekonomin, militären eller bara känslan i det. Speltester och studier har dock tydliggjort att de behöver mer tid för att skapa en riktigt exceptionell upplevelse, även om de säger sig vara på rätt spår.

Blue Byte har inte legat på latsidan vad gäller uppdateringar om spelets utveckling, och framledes lovar man att fortsätta med det. Missa inte Fredriks förhandstitt av spelet, som med sina två år på nacken visserligen kanske inte är lika representativ längre.

Skicka en rättelse
https://www.gog.com/game/the_settlers_2_10th_anniversary 07/07 Finns Settlers II 10th Anniversary med i den samlingen? Enda jag inte spelat och det ser ju riktigt mysigt ut, men vet inte riktigt vart man får tag i det längre :/ 06/07 Såg ut som något mobilspel skit sist jag kolla upp det och inte alls som något Settlers spel. 06/07 Trodde ärligt det var någon annan studio som hade tagit över detta IP. Glad överraskning att BB still going strong. De har nämligen gjort världens bästa spel ever: Albion (1996).. *tips, tips* 05/07 Jag ser fram emot detta, men förstår om de skjuter på det. Om de ändå ska starta om serien, så gäller det givetvis att få det bra från start. För en annan som redan var med när första kom, så är det en kär gammal serie, så jag ser fram emot detta spel... 04/07 Jag ser verkligen fram emot detta spelet! Blir något att spela med sambon och kompisarna. 04/07 Väntar ivrigt, kommer bli ett köp när det väl släpps oavsett. 04/07 Same, har spelat den en hel del. GOGs version de senaste åren, synd bara att den inte fungerar till 100%. Skeppen har kanske alltid varit bugiga, jag minns inte, men en sak jag vet fungerade i en version jag hade får många år sedan innan GOG var att öl... 04/07 Alltid tyckt om denna serien. Varit lite upp och ner med kvaliteten och hur det spelats. Favoriten är ändå Settlers 2 10th Anniversary som jag fortfarande spelar då och då. 04/07 Någon som vet om denna kommer att likna mer de äldre spelen eller mer mot hur det nu har varit med de senaste? 04/07